Gorenjska
881 ogledov

Požar zaradi samovžiga slamnate kocke

požar, Gars Kranj, gospodarsko poslopje, vas Prebačevo, občina Šenčur fb GARS Kranj V intervenciji v Prebačevem je 16. marca 2022 sodelovalo več kot 90 poklicnih in prostovoljnih gasilcev.
Včeraj je v Prebačevem v občini Šenčur na kmetiji pogorelo ostrešje gospodarskega poslopja. Nastala je večja materialna škoda.

V intervenciji je skupno sodelovalo več kot 90 poklicnih gasilcev GARS Kranj in prostovoljnih gasilcev PGD Prebačevo Hrastje, PGD Šenčur, PGD Voklo, PGD Trboje in PGD Voglje. Gasilci so požar lokalizirali, začeli z razkopavanjem sena in gašenjem požara. Ogenj je v celoti uničil ostrešje objekta.

S Policijske uprave so danes sporočili, da je bil vzrok za požar, ki se je razširil malo po 11. uri, po vsej verjetnosti biološki samovžig slamnate kocke. Iz hleva so rešili vse živali. Na kraju pa so trem ljudem zaradi vdihavanja dima nudili zdravniško
pomoč.

Strmoglavil na smučišču v Kranjski Gori

Med dogodki, ki jih danes izpostavljajo policisti, je tudi strmoglavljenje jadralnega padalca. Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je včeraj, 16. marca, malo čez 14. uro padel na smučišče v Kranjski Gori in se pri tem poškodoval. Na kraju so ga oskrbeli reševalci na smučišču in reševalci Nujne medicinske pomoči Jesenice, nato so ga prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.