Gorenjska
28615 ogledov

Požari tudi na Gorenjskem

PGD Zgornje Pirniče
Včeraj je tudi na Gorenjskem večkrat zagorelo.

Kranjski policisti so obravnavali požar na delovnem stroju v Žabnici. Zagorelo pa je tudi v Kropi. Tam je pogorelo približno 36 kvadratnih metrov trave. Večji požar je bil včeraj pri Smledniku. Gasilci medvoških prostovoljnih gasilskih društev so se borili s požarom slame na polju. Zahvaljujoč hitremu posredovanju so s pomočjo sosednjih gasilskih društev požar pogasili še preden bi se razširil na gozdna zemljišča. »Ker je na območju celotne države razglašena velika požarna ogroženost vse prosimo za skrajno previdno ravnanje, saj so gasilci v teh dneh izjemno obremenjeni,« sporočajo policisti in predstavniki občin, ki ob tem zaradi visokih temperatur in dolgotrajne suše pozivajo tudi k varčevanju z vodo.

Iz Komunale Kranj so tako danes sporočili, da zaradi suše in posledično zmanjšanja izdatnosti vodnih virov za vse, ki se oskrbujejo s pitno vodo iz vodovodnega sistema v naseljih Spodnja Besnica, velja prepoved uporabe pitne vode za zalivanje zelenic, polnjenja bazenov, polivanja cestišč in poti, pranja avtomobilov na domu ter polnjenje gasilskih cistern brez vnaprejšnjega soglasja upravljavca vodovoda.

 

Gorenjski gasilci pomagajo tudi na Krasu

V zadnjih dneh pa tudi gorenjski gasilci pomagajo pri gašenju požarov na Krasu. Na pomoč so se odzvala številna gasilska društva kot tudi kranjski poklicni gasilci. Iz Kranja jih je odšlo 60 poklicnih in prostovoljnih gasilcev, iz celotne Gorenjske pa 200 ali več. »Dragi gasilke in gasilci, v mislih smo z vami in trdno držimo pesti, da vam uspe ukrotiti rdečega petelina! Hvala, ker ste. Srečno in varno vsem,« je ob tem zapisal kranjski župan Matjaž Rakovec.

Komentarjev 3
  • Boschtjan Zupanchich 07:13 25.julij 2022.

    Kaj ?? Potem so sigurno na delu požigalci / piromani, ker vem, da v naši okolici obstajajo !!! Slaba starševska vzgoja otrok naredi potem takšne hudičkote, ki nam takole vsem škodujejo !!! ! !!!

  • Avatar Evie_Savage
    Evie_Savage 09:51 23.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na daan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ...................... >>>>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com