Gorenjska
1025 ogledov

Požigalništvo še živi

kurjenje trave ogenj
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali kar osem požarov v naravi. Kar sedem so jih povzročili ljudje z kurjenjem, enega pa vlak pri vožnji na Trati pri Škofji Loki.

Policisti so kurjenje obravnavali na Mlaki pri Kranju, Šenturški Gori, Polici pri Naklem, v Podreči, Pšenični Polici pri Cerkljah in Plavškem rovtu. Na Bledu blizu Kolodvorske ceste sta dva tujca v gozdu zvečer kampirala na črno in kurila ogenj.
V vseh primerih je šlo za manjši obseg ognja, vendar v času razglašene velike požarne ogroženosti, ki velja od 14. marca 2022 in ni bila preklicana.

Kurjenje v naravi je prepovedano. In policisti proti vsem omenjenim vodijo prekrškovne postopke, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj in hkrati pozvali k odgovornim dejanjem in večjemu zavedanju, kakšne posledice lahko povzroči že manjši požar, če uide izpod nadzora. Zadnji požar nad Potočami v Preddvoru na primer jasno kaže, kako velike razsežnosti ima lahko ogenj v naravi, opozorili policisti.

 

Komentarjev 2
  • AnGus 09:52 01.april 2022.

    Morda pa se bo le kdo končno odločil, da lahko tudi Slovenija kupi kako letalo za gašenje požarov. Bi se hizro poplačalo... 1100 gasilcev je 4 ali 5 dni gasilo požar v okolici Preddvora. Koliko pa to stane?

  • radovednica 08:09 01.april 2022.

    Ali je to požigalništvo, če zakuriš doma kupček nepotrebne navlake, ne ogrožaš nikogar in ne moreš ogroziti nikogar, samo zato, ker je nekaj razglašeno? Nikakor ne in nikakor ni primerljivo z neodgovornim(i) idiotom (i), ki zakuri(j)o kot nad Preddvorom v ...prikaži več ali ob gozdu? No, zakurili so malo narobe, pa ni šlo vse po planih. Nazadnje bo ugotovljen samovžig. Ja pa ja, prav gotovo. saj se pozna "gorenjska foušija".