Gorenjska
3395 ogledov

Pozor na gorenjskih cestah

Zaradi kamenja zaprta cesta Podljubelj-Ljubelj facebook PGD Podljubelj Cesta Ljubelj-Podljubelj, posneto februarja 2021.
S Policijske uprave Kranj opozarjajo na slabe razmere v prometu. Ponekod dež in voda na cesto prinašata kamenje, pesek in blato. V Kropi se je zvečer na cesto podrl oporni zid, zato je tam polovična zapora ceste. Zaradi nevarnosti pa je za ves promet zaprta cesta od Podljubelja do Ljubelja.

Na posameznih odsekih je na cesti tudi stoječa voda. Velika je verjetnost akvaplaninga, ki povzroči izgubo nadzora nad vozilom in pomeni veliko nevarnost za nastanek prometne nesreče.

"Trenutno je več peska na cesti proti Ljubelju (pri zadnjem skalnem podoru)," je sporočil Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj.

Zaradi nevarnosti bo tako predvidoma do jutra, 8. februarja, za ves promet zaprta cesta od Podljubelja (nekdanji TGT) do Ljubelja.

Malo po 23. uri so dramatične fotografije s ceste, na kateri so velike količine vode in nanosi peska, objavili na facebook strani PGD Podljubelj. Gasilci opozarjajo tudi na povišane vodotoke.

V Kropi se je na cesto podrl oporni zid

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje pa opozarjajo na težave v Kropi v občini Radovljica. Malo pred 21. uro se je namreč na cesto podrl oporni zid. Gasilci PGD Kropa so teren nad cesto pokrili s PVC folijo. Skupaj z delavci Cestnega podjetja Kranj so odstranili podrto drevje in material s ceste. Na cesti so postavili polovično zaporo.

Policisti pozivajo k previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnje in večji varnostni razdalji. In še, naj bodo udeleženci pripeti z varnostnim pasom, naj vozijo trezni in naj med vožnjo ne uporabljajo telefonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.