Gorenjska
55195 ogledov

Pozor, na tej priljubljeni cesti se je pojavil radar

Radar merilnik hitrosti Andrej Leban
Pred kratkim so cesto optično 'zožili', zdaj pa jo zavarovali še z merilnikom hitrosti.

V Stražišču pri Kranju so dobili svojo prvo točko za stacionarno merjenje hitrosti. Škatla za merilnik je postavljena tik pred križiščem med Škofjeloško cesto in Ješetovo ulico oziroma Potjo v puškarno. Obrnjena je v smeri proti glavni cesti Kranj - Škofja Loka in je na prvi pogled slabo opazna.

Gre za zelo obremenjeno prometno stičišče. Poleg glavne navezave Stražišča pri Kranju z regionalko proti Škofji Loki se v križišču odcepi tudi pot na priljubljeno pohodniško točko Sveti Jošt in do industrijske cone Laze. 

Ker je ta del Kranja tudi pomembna kolesarska prometnica, so že pred meseci na občini prilagodili prometni režim med križiščem ter regionalko Kranj - Škofja Loka. Na obeh zunanjih robovih cestišča je zarisana kolesarska pot, sredinske črte pa ni več. Tudi na ta način so skušali znižati hitrosti, ki na tem bolj ravninskem delu naselja pogosto krepko presegajo najvišje dovoljene. 

Radar merilnik hitrosti | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Ker je križišče med Škofjeloško in Ješetovo nevralgična točka, je bil med predlogi participativnega proračuna za 2023 podan predlog o preureditvi klasičnega križišča v krožišče. Predlog je dobil drugo najvišjo podporo prebivalcev krajevne skupnosti Stražišče. Zmagala je rekonstrukcija košarkarskega igrišča pri osnovni šoli.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:45 30.november 2023.

    Potiho potiho,pa bodo kmalu na vseh cestah,gre se pa predvsem za kasiranje,kultura vožnje pa ne bo nikoli boljša