Gorenjska
106 ogledov

Pozor, ne plezajte po zasneženih strehah!

sončni kolektorji Žurnal24 main Še poleti je bolje prepustiiti opravila na strehi profesionalcem.
Tudi pozimi plošče, ki pretvarjajo sončno sevanje v električni tok, nadaljujejo z delom, vendar le, če so redno očiščene snega. No, to zelo dobro vesta tudi moška, ki sta v ponedeljek in torek, 29. in 30. novembra, padla s streh s sončnimi kolektorji.

S Policijske uprave Kranj so danes o nesrečah pojasnili, da sta oba moška čistila sončne celice, padla s strehe in se pri padcu poškodovala. Ena nesreča se je zgodila na območju Kranja, druga na območju Radovljice. Tuja krivda je izključena, so navedli policisti in pozvali k previdnosti.
V zvezi s padcem moškega na območju Kranja so policisti še dodali, da je moški čistil sneg s strehe zasebnega objekta in da je zdrsnil na snegu. Po izgubi ravnotežja je padel z višine približno štirih metrov ...

Previden pa je treba biti v teh dneh na spolzkih in ponekod zaradi nizkih temperatur poledenelih cestah. To je izkusila na poledenelem parkirišču na Golniku tudi občanka, ki se je včeraj pri padcu poškodovala. Tuja krivda ni bila ugotovljena, poročajo s PU Kranj.

Zagotovo pa so nesrečo včeraj preprečili policisti za izravnalne ukrepe: zaradi nezanesljive vožnje so namreč ustavili voznika in mu namerili kar 1,04 mg/l alkohola. Proti njemu poteka prekrškovni postopek. Iz prometa so ga izločili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.