Gorenjska
625 ogledov

Pozor, nepravi niso le za 20 evrov!

nepravi denar, bankovec, PU Kranj PU Kranj
V zadnjem obdobju s Policijske uprave Kranj v pregledu dogodkov pogosto omenjajo ponareditev denarja. Še vedno oziroma od marca pa še bolj množično se pojavljajo bankovci, ki imajo na robu v angleščini napis THIS IS NOT LEGAL. IT IS USED FOR MOTION PROPS ONLY« (To ni zakonito, uporablja se samo kot rekvizit).

S Policijske uprave Kranj so nam danes pojasnili, da dobivajo prijave o različnih ponaredkih, v več primerih pa gre dejansko za nepravi denar z napisom v angleščini, da se uporablja kot rekvizit. O omenjenih nepravih bankovcih na Gorenjskem je policija javnost prvič opozorila 30. marca 2022.
Ti "bankovci", ki da se uporabljajo kot rekvizit, so po novem različnih vrednosti in ne samo, kakor je bilo na začetku, za apoene v vrednosti 20 evrov.
V kolikor je unovčen tak bankovec, gre enako kot pri ponarejenem denarju za kaznivo dejanje Ponarejanja denarja po Kazenskem zakoniku.
Napis pa lahko hitro spregledamo, ker je bankovec videti kot pravi. Zato vse ob sprejemanju gotovine opozajajo, naj preverjajo pristnost denarja.

Več o sumljivih bankovcih in kako ravnati, če ga prejmemo, je objavljeno na spletni strani Banke Slovenije.
https://www.bsi.si/bankovci-in-kovanci/evrobankovci/zascitni-elementi/sumljivi-bankovci-kaj-storiti

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.