Gorenjska
48 ogledov

Pozor, nevihtni sunki, zalilo nekaj objektov

Nevihta ponoči
Meteorologi opozarjajo, da bodo do 23. ure ob predvideni nevihtni liniji sunki južnega do jugozahodnega vetra na Slovenski obali lahko presegli hitrost 80 kilometrov na uro.

Dež je že zajel večji del države. Ob tem meteorologi opozarjajo, da bodo do 23. ure ob predvideni nevihtni liniji sunki južnega do jugozahodnega vetra na Slovenski obali lahko presegli hitrost 80 kilometrov na uro. Pričakujejo razburkano morje. Podatki uprave za zaščito in reševanje že kažejo na težave na Obali, zalilo je nekaj objektov.

Na Obali zaliva objekte

O zalitih ulicah in prostorih poročajo iz Izole in Lucije, med Izolo in Šaredom plaz na cestišču ovira promet. Nekaj težav z meteornimi vodami in zalitimi kletmi je tudi v Sežani in Vipavi.

Vreme ne ovira dopustnikov

Klavrno vreme pa očitno ne bo odvrnilo dopustnikov od zasluženih počitnic. Skladno z datumom, začenja se namreč vrhunec poletne sezone, je tako nekaj gneče na mejnih prehodih s Hrvaško. Prometnoinformacijski center poroča o uri in pol čakalne dobe na mejnem prehodu Gruškovje za osebna vozila. Tako je daljši zastoj nastal na cesti Draženci-mejni prehod Gruškovje. Kakih dvajset minut vozniki na izstop iz države čakajo tudi na Dobovcu. Na Gruškovju je za vstop v Slovenijo treba čakati 45 minut.

Prometnoinformacijski center sicer opozarja še na nekaj prometnih nevšečnosti. Na štajerski avtocesti je zaradi prometne nesreče močno oviran promet v obe smeri med priključkoma Trojane in Blagovica. Voznikom osebnih vozil priporočamo obvoz po vzporedni regionalni cesti.

Na pomurski avtocesti je med priključkoma Sv. Trojica in Vučja vas v smeri Murske Sobote zaradi okvare vozila zaprt vozni pas.

Na zahodni ljubljanski obvoznici pa je med Brdom in Kozarjami v smeri Kozarij zaprt vozni pas zaradi del, nastal je krajši zastoj, dolg približno kilometer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.