Gorenjska
4302 ogledov

Na Bledu se je razplamtel požar

požar Bled Anže Petkovšek Požar pri železniški postaji Bled.
Nekaj minut čez 15. uro so s Policijske uprave Kranj na javnost naslovili dramatično opozorilo, da na Bledu gori gozd na hribu nad blejsko železniško postajo in Zako (nad tribunami), dobri dve uri in pol pozneje pa, da je požar pogašen.

Ogenj so gasili gasilci devetih gasilskih društev PGD Bled, Rečica, Mlino, Ribno, Selo, Bohinjska Bela, Zasip, Gorje in Radovljica. Pri gašenju je sodeloval tudi helikopter Slovenske vojske, medtem ko je Podvodna reševalna služba Bled skrbela za varno zajemanje vode iz Blejskega jezera.
Zaradi intervencije so pri železniški postaji tudi ustavili cestni in železniški promet.

V požaru stanovanjske hiše niso bile ogrožene, saj jih na tem območju, kjer je gorelo, sploh ni. Na enem delu so širjenje požara že uspeli zamejiti. Gašenje na območju, velikem od enega do dveh hektarov, pa še poteka, je malo pred 16. uro sporočil mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostjo na Policijski upravi Kranj.

Ob 16.30 so s policije sporočili, da je požar, ki se je razplametel na območju, velikem od enega do dveh hektarov, v celoti lokaliziran, ob 17.30 pa, da je pogašen in da gasilci še pregledujejo požarišče. Cesta je vnovič odprta za promet, v kratkem bo stekel tudi železniški promet. Seveda bodo gasilci vzpostavili požarno stražo.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje navajajo, da je požar izbruhnil oziroma da so bili obveščeni o njem malo pred 13. uro.

Poškodbe na infrastrukturi naj ne bi bilo, kolikšna je škoda v gozdu, pa še ni znano.

 

Komentarjev 1
  • Kmodri 01:38 02.avgust 2022.

    Znanec, ki čakal vlak, je povedal, da na app Gremo z vlakom obvestili potnike šele čez dve uri. Nadomestni prevoz je prišel tri ure kasneje. SŽ nimajo načrta za primere višje sile. Živijo še vedno v v 18. št.