Gorenjska
1590 ogledov

Pozor: Sprememba parkirnega režima na Zlatem polju

Parkirani avtomobili
Od 3. oktobra 2022 dalje bo na Zlatem polju v podconi C2-J veljal režim kratkotrajnega parkiranja. To pomeni, da bo ob delavnikih možno parkiranje do največ ene ure, vendar bo treba čas prihoda na parkirišče ustrezno označiti.

Območje kratkotrajnega parkiranja bo veljalo na Zlatem polju na Ulici 1. avgusta 1, 3, 5, 7, 9 in 11, Ulici Franca Rozmana Staneta 9 in 11 ter Kidričevi cesti 2, 4, 4A, 4B, 6, 6A, 6B, 8, 10 in 26. Ta ureditev bo veljala ob delavnikih med 7. in 18. uro, medtem ko bo ob koncih tedna in praznikih parkiranje še naprej neomejeno.

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

Ker gre za območje z dopustnim kratkotrajnim parkiranjem, mora voznik obvezno označiti čas prihoda na vidnem mestu v vozilu, in sicer s parkirno uro ali z zapisom časa prihoda na listu, ki mora biti dobro viden od zunaj. V tem primeru je parkiranje dovoljeno za največ eno uro, nato je treba vozilo odpeljati. Le pri pravilni označitvi bodo medobčinski redarji lahko ugotovili, da je parkiranje v skladu s pravili. V nasprotnem primeru lahko skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa vozniku izrečejo globo v višini 40 evrov.

Na tem območju je možno pridobiti tudi parkirni abonma pri Komunali Kranj, ki pripravi pogodbo. Zainteresirani lahko vlogo za mesečni abonma oddajo na elektronski naslov abonma@komunala-kranj.si. Občinska taksa za parkiranje v coni 2 znaša mesečno 40 evrov z DDV ali letno 400 evrov z DDV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.