Gorenjska
26105 ogledov

Prava drama: posredovali so specialci

Specialna enota Anže Petkovšek Fotografija je simbolična. Nastala je ob prikazu usposobljenosti Specialne enote.
Gorenjski policisti so v petek, 10. junija, obravnavali grožnjo moškega s samopoškodovanjem v zasebnem prostoru, so danes, 12. junija, sporočili s Policijske uprave Kranj.

Posredovali so policijski pogajalci, Specialna enota policije in druge pristojne službe. Po neuspešnem pogajanju so moškega v objektu prijeli policisti Specialne enote in ga predali zdravniški službi. V dogodku ni bil nihče poškodovan, okoliščine pa kažejo tudi, da njegova ravnanja niso bila nevarna za okolico. V stanovanjskem objektu je bil sam.

Za podrobnejša pojasnila smo se danes obrnili na PU Kranj, a nam je mag. Bojan Kos, pristojen za odnose z javnostmi, odgovoril, da policija zaradi varovanja osebnih podatkov ne razkriva, v katerem kraju na Gorenjskem se je to zgodilo. "Lokacije zaradi varstva podatkov ne razkrivamo."  Na vprašanje, ali je grozil s plinsko jeklenko ali z orožjem, pa je mag. Kos odgovoril, da je "moški grozil s samopoškodovanjem. Orožje in nevarnot plina nista bili ugotovljeni okoliščini".

Po neuradnih podatkih pa naj bi se bila omenjena drama dogajala na območju Tržiča.

Kaj je specialna enota?

Specialna enota je samostojna organizacijska enota znotraj Generalne policijske enote. Poleg prijetja storilcev najhujših kaznivih dejanj Specialna enota opravlja naloge na področju protibombne zaščite, varovanje najvišjih domačih in tujih predstavnikov oblsati ter spremstva vrednostnih ali nevarnih pošiljk. Prav tako nudi pomoč ob naravnih in drugih nesrečah ter opravlja druge naloge, za izvedbo katerih so potrebni najvišja stopnja psihofizične pripravljenosti, vrhunska izurjenost in posebna znanja. Deluje na celotnem območju Slovenije ter je s svojo mobilnostjo, prilagojeno taktiko delovanja in sodobno opremo sposobna razreševati najzahtevnejše varnostne naloge.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:46 12.junij 2022.

    Na vprašanje, ali je grozil s plinsko jeklenko ali z orožjem, pa je mag. Kos odgovoril, da je "moški grozil s samopoškodovanjem. Orožje in nevarnost plina nista bili ugotovljeni okoliščini". Magister Kos ali je grozil ,da se bo napil do ...prikaži večo mrtvega ? Ojoj....specialci kje ste bili ob grožnjah žrtvam in umorih zaradi prepovedi približevanja ?