Gorenjska
198 ogledov

Pravljice so resnične in vsi smo junaki

V Kranj se vrača priljubljeni pripovedovalski festival Kamišifest.

V Kranju bo v soboto, 26. novembra 2022, potekal Kamišifest s podnaslovom »Pravljice so resnične in vsi smo junaki«. Tradicionalni festival pripovedovanja zgodb ob slikah bo letos zaznamovalo pravljično število 9, saj poteka že devetič. 

Na festivalu se bodo predstavili številni novejši in tudi nagrajeni kamišibaji. »Stolp Škrlovec bo na sobotno popoldne zaživel ob zgodbah in ilustracijah ustvarjalcev japonskega gledališča, ki se je z leti uspešno umestilo v slovenski kulturni program. V goste prihajajo tako kamišibajkarji, ki so gledalce s pozorno izbranimi zgodbami in zanimivimi ilustracijami v preteklosti že očarali, kot tudi tisti, ki so kranjski publiki manj ali povsem neznani. Ob 17.00 bo potekal otroški program, ob 18.30 pa sledi del, namenjen odraslim,« napovedujejo organizatorji.

Sobotno dogajanje pa bodo dopolnjevale otroške predfestivalske delavnice oblikovanja kamišibaja od zasnove do izvedbe. Te bodo potekale od 23. do 26. novembra 2022 v Stolpu Pungert. Do petka bodo potekale ob 17.00, v soboto pa ob 10.30. Namenjene so otrokom od 4. leta v spremstvu odraslih. V soboto pa bo v Layerjevi hiši potekala tudi delavnica risanja mange, in sicer ob 11.00 in 15.00. Na delavnicah pod vodstvom Nine Belingar se bodo udeleženci spoznali z osnovnimi principi risanja japonskih stripov. Na prvi se bomo osredotočili na lik - figuro, ki se tipično pojavi v mangah. Skupaj bodo narisali obraz od spredaj in od strani. Na drugi pa bodo skupaj začeli risati strip in spoznavali osnovni proces snovanja mange. Delavnica je primerna za starejše od 12 let, ob tem pa tako za čiste začetnike kot tudi za tiste z izkušnjami.

Vsi dogodki, razen delavnice risanja mange, so brezplačni. Naj čudovite pravljice za otroke popestrijo vaš dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.