Gorenjska
6595 ogledov

Praznil mu je račun preko spletne banke

Spletna banka Žurnal24 main
Gorenjski policisti so se v zadnjh 24 urah med drugim ukvarjali s štirimi tatvinami v trgovinah na Bledu in v Kranju, tatvino goriva na bencinskem servisu v Radovljici, tatvino katalizatorja z avta v Kranju in tudi z računalniško goljufijo v Kranju.

Kot je danes za Žurnal 24 pojasnil predstavnik za stike z javnostmi mag. Janez Šuštar, je bila v goljufiji oškodovana fizična oseba v vrednosti 1500 evrov preko spletne banke. Imena banke policija ne razkriva, kajti zadeva je še v preiskavi.

Na vprašanje, kako je prišlo do računalniške goljufije, nam je Šuštar odgovoril, da je neznani storilec preko spleta naročal različne storitve in izdelke ter jih plačeval s finančnimi sredstvi na oškodovančevem bančnem računu. Do oškodovančevega bančnega računa pa je storilec dostopal na neugotovljen način, nezakonito preko spletne banke oškodovanca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.