Gorenjska
2562 ogledov

Pred vzponom na Šmarjetno še raztezanje

Pod Šmarjetno goro že brnijo delovni stroji.

Mestna občina Kranj (MOK) pod Šmarjetno goro postavlja fitnes na prostem. V kratkem bo zgrajena betonska plošča, na katero bodo postavili poligon za vadbo na prostem. MOK bo projektu namenila 23.500 evrov, plezala z dobavo in montažo pa bo prek pogodbe Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez doniralo podjetje SIJ. Doslej je v Sloveniji 14 podobnih poligonov in tudi kranjski bo imel svojega ambasadorja, uspešnega kolesarja Mateja Mohoriča. Otvoritev nove pridobitve za rekreacijo bo predvidoma v sredini oktobra.

 | Avtor:

Kolesarski poligon na Planini 1

Delovni stroji pa so dejavni tudi na Planini 1, in sicer na območju zelenice med stanovanjskimi bloki. Potekajo namreč priprave za gradnjo kolesarskega poligona oziroma pumptracka z dostopnimi potmi in urejeno okolico z urbano opremo. Nov asfaltni kolesarski poligon bo namenjen različnim ciljnim skupinam in tako primeren za vse velikosti koles, rolke, rolerje in skiroje. Skupna površina poligona in zelenih površin bo 230 kvadratnih metrov. Skoraj 16.500 evrov vreden projekt bo končan predvidoma do začetka novembra.

 | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.