Gorenjska
637 ogledov

Preddvor ustvarja zelene priložnosti z novo poslovno cono

Poslovna cona Preddvor arhiv Občine Preddvor
V Preddvoru so odprli novo poslovno cono, ki obljublja novo ero trajnostnega podjetništva in kmetijstva. V skladu s strategijo trajnostnega razvoja je občina vzpostavila infrastrukturo, ki bo spodbudila lokalno gospodarstvo in pripomogla k dolgoročni blaginji.

Najnovejša širitev obstoječe gospodarske cone, ki so jo v Preddvoru začrtali že pred desetletji, je zdaj zgrajena in pripravljena na sprejem obrtnikov ter malih in srednjih podjetij. Prostor na levem bregu Kokre, ki je bil rezerviran za gospodarsko širitev, je sedaj opremljen z vso potrebno infrastrukturo, da podpre inovativne in trajnostno naravnane poslovne ideje.

Leta 2020 je bila sprejeta ključna odločitev z občinskim podrobnim prostorskim načrtom, ki je omogočila aktivacijo 1,92 hektara dodatnih gospodarskih površin. Julija 2022 je sledilo pridobivanje gradbenega dovoljenja, nato pa je gradnja stekla z izgradnjo prometne, komunalne in vodooskrbne infrastrukture, vključno s protipoplavnimi ukrepi.

Investicija vredna milijon evrov, od katerih je skoraj polovica sredstev prišla iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, je še dodatno poudarila evropsko zavezo k podpori regionalnemu razvoju. Nova poslovna cona v Preddvoru ne samo da spodbuja lokalno gospodarstvo, ampak je tudi zgled, kako je mogoče skozi premišljeno načrtovanje in sodelovanje doseči trajnostni razvoj v praksi.

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 10:59 20.april 2024.

    Vse bodo pozidali,krompir bomo pa uvažali