Gorenjska
3056 ogledov

Predrznež brskal po hiši, ko so bili vsi doma

policija, luči Profimedia Policijske luči.
Hudo se je zalomilo 58-letnemu možakarju, ki je v petek popoldne meni nič tebi nič predrzno vstopil v hišo, v kateri je bil takrat tako lastnik kot tudi drugi družinski člani.

Kot danes poročajo s Policijske uprave Kranj, je lastnik hiše poklical radovljiške policiste, da je v hiši zalotil moškega, ki ga je poskušal okrasti. Policisti so ugotovili, da je nepovabljen gost prebrskal predale v kuhinji in želel izvesti tatvino na posebno drzen način. Odvzeli so mu prostost in odredili pridržanje. V soboto dopoldne so ga privedli k dežurni preiskovalni sodnici pristojnega okrožnega sodišča, ki je zanj odredila pripor.

Med prazniki nekdo ni počival

Jeseniški policisti so v petek dobili prijavo iz podjetja, da je med prazniki nekdo poškodoval in ukradel električne inštalacije mehanskega stroja. Podjetje je oškodovano za približno 2000 evrov. Policisti so opravili ogled, zbirajo obvestila in bodo po končanem predkazenskem postopku obveščali pristojno državno tožilstvo.

Delovna nesreča

Na območju Škofje Loke pa se je v petek dopoldne med delom na delovnem stroju poškodoval 25-letni moški. Na kraju mu je pomoč nudilo zdravstveno osebje, nato so ga z reševalnim vozilom prepeljali  v zdravstveno ustanovo. O nesreči so že obvestili tudi delovnega inšpektorja, policisti pa še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

V petek ponoči zalotili dva pijana voznika

Med hujšimi prometnimi prekrški s Policijske uprave Kranj v pregledu dogodkov, ki so se zgodili v minulih 48 urah, izpostavljajo dva voznika, ki so ju pri vožnji v petek ponoči pod vplivom alkohola zalotili škofjeloški policisti, in še enega voznika, ki so ga ustavili v soboto dopoldne blejski policisti pod vplivom prepovedane droge.
33-letnik je napihal 0,58 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, 65-letnik pa 0,70 miligrama na liter izdihanega zraka. Slednjega so pridržali, oba voznika bosta z obdolžilnim predlogom predlagana v nadaljnji postopek pristojnemu okrajnemu sodišču.
31-letnemu vozniku, ki je bil včeraj okoli 11.40 pozitiven na hitrem testu na prepovedano drogo, pa so blejski policisti odredili strokovni pregled, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Izsilila je prednost

Prekrškovni postopek pa vodijo kranjski policisti proti 22-letni voznici, ki je v petek dopoldne na območju Cerkelj izsilila prednost vozniku. V trčenju avtomobilov je na srečo nastala zgolj materialna škoda.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.