Gorenjska
4422 ogledov

Predstavnik lokalne skupnosti v svetu šole pozival k nespoštovanju ukrepov za zajezitev epidemije

Osnovna šola Jakoba Aljaža Kranj
Kranjski mestni svetniki bodo na zadnji letošnji seji razpravljali tudi o razrešitvi predstavnika lokalne skupnosti v svetu zavoda Osnovna šola (OŠ) Jakoba Aljaža Kranj.

V svetu Zavoda OŠ Jakoba Aljaža Kranj kot predstavnik lokalne skupnosti sedi tudi Elvis Brandić, ki je bil za nadomestnega predstavnika ustanovitelja imenovan decembra 2019. Slednji je ob zadnjih zaostritvah za zajezitev širjenja virusa sars-cov-2 v šolah pozval k nespoštovanju sprejetih ukrepov. Zaradi tega je želel tudi izvedbo izredne seje sveta zavoda. Kot je med drugim zapisal, je izredno sejo zahteval »zaradi napovedanega terorja nad našimi otroki zaradi mask in testiranja«. Po njegovih besedah je dobil tudi precej klicev ogorčenih staršev, ki naj bi grozili s tožbami.

Ob tem pa naj bi Brandić aktivno pozival starše, ki nasprotujejo testiranju in nošenju mask, da podajo pisno izjavo zoper učitelje. Pozival je starše, naj učiteljem, razrednikom in ravnateljici šole pošiljajo izpolnjene opomine o kazenski ovadbi. Ob tem je starše tudi pozval, naj ne podpisujejo nobenih izjav s strani šole. To je razvidno tudi iz SMS sporočil, ki jih je pošiljal staršem. Elvis Brandić je bil sicer v svet zavoda imenovan na predlog sedanje stranke Resni.ca. Znano pa je, da slednja javno nasprotuje vsem sprejetim omejitvam, saj so po njihovem prepričanju vse neustavne. Brandić je sicer na zadnjih lokalnih volitvah tudi kandidiral za mestnega svetnika na takrat še listi Zoran za Kranj, ki je letos postala Resni.ca.

Pod zahtevo za razrešitev Brandića se je podpisalo 17 svetnic in svetnikov. V obrazložitvi so med drugim zapisali, da »Brandić naslavlja povsem napačne razloge za nastalo situacijo, saj so ravnatelji in učitelji zgolj primorani upoštevati navodila svojega delodajalca, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, NIJZ in ostalih pristojnih institucij. Kot predstavnik sveta zavoda g. Brandić izvaja pritisk nad zaposlenimi ter jim celo grozi z odškodninskimi in kazenskimi tožbami, kar je povsem nedopustno in v navskrižju z interesi lokalne skupnosti. Učitelji in ravnatelji zgolj upoštevajo zakonodajo in zato nikakor ne smejo biti ustrahovani s strani članov Sveta zavoda.«

Na zahtevo za njegovo razrešitev se je že odzval tudi Brandić. Zapisal je, da se z razrešitvijo ne strinja. »Prepričan sem namreč, da sem deloval v dobro učencev OŠ Jakoba Aljaža in njihovih staršev. Menim, da predstavnik lokalne skupnosti v svetu zavoda ne pomeni predstavnika župana ali oblasti, temveč predstavnik občanov. In z dosedanjim delom sem predstavljal voljo velikega števila občanov, Nisem storil nič nezakonitega ali kakor koli moralno spornega,« je v obrazložitvi zapisal Brandić.

Komentarjev 4
  • sandi76 09:50 21.december 2021.

    Ali so ga že ovadili ?

  • Plavi-mil 10:00 18.december 2021.

    Ta Kranj je poln južnjakov, kateri serjejo po Sloveniji, naj gredo, če jim kaj ne paše.

  • Tana_Kerr 14:09 17.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦