Gorenjska
1239 ogledov

Prehitri, pretežki in še manipulacija s tahografom

Nadzor prometa policija tehtanje Policija
Policisti v teh dneh poostreno nadzirajo promet in napovedujejo, da bodo z nadzori nadaljevali tudi v prihodnje, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Včeraj so gorenjski policisti skupaj z delavci finančne uprave, specializirano enoto policije za nadzor prometa in pristojnim inšpektoratom na Torovem poostreno nadzirali tovorni in avtobusni promet. Ustavili in kontrolirali so 67 avtobusov in opravili 15 tehtanj. Kršitve so  ugotovili pri 13-tih voznikih tovornih vozil in dveh voznikih avtobusov. Med izstopajočimi prekrški so bili: pet prekoračitev hitrosti  vožnje, tri prekoračitve teže, dve manipulaciji s tahografom, ena uporaba telefona med vožnjo, v dveh primerih sta imeli tovorni vozili neustrezen preklopni mehanizem.

Psa ugriznila dva občana, pastirja poškodovala krava

V zadnjih 24 urah je na Bledu in v Tržiču pes ugriznil občana, nad Ratečami (občina Kranjska Gora) pa je krava na pašniku med krmljenjem poškodovala pastirja. Gorski reševalci postaje GRS Rateče so poškodovancu nudili prvo pomoč, ga imobilizirali in prenesli do kraja, kjer so ga lahko prevzeli reševalci Nujne medicinske pomoči Jesenice. Policisti so poudaril, da pri tem zadnjem dogodku ni bilo tuje krivde.
Na območju Radovljice se je na javnem kraju pri padcu poškodoval občan, na območju Kranja pa je z drevesa padel odrasel moški. Tuja krivda je izključena, so navedli policisti.
Na področju kriminalitete pa so policisti obravnavali tatvini v Kranju in na Bledu. V Kranju je bil z avta ukraden katalizator, na Bledu pa je storilec iz vozila odtujil denar. Jeseniški  policisti  so obravnavali prijavo suma zatajitve telefona. Oškodovanec ga je izgubil in sumi, da ga je nekdo našel in si ga prilastil. V Žirovnici pa je občan prijavil poškodovanje ključavnice na garažnih vratih.

Komentarjev 1
  • optimist11 12:45 15.september 2022.

    To se že dogaja desetletja. Veliko nesreč je bilo že zaradi tega. Policisti pa še objavijo kdaj bodo kontrole. To je sramota za policiste in naš pravosodni sistem, ki dovoljuje takšne prekrške z nizkimi kaznimi.