Gorenjska
1371 ogledov

Preobrat za kandidata za Državni svet

Irena Dolenc (NSi) Irena Dolenc (NSi)
Mestni svet Mestne občine Kranj je za kandidatko za Državni svet Republike Slovenije po dolgi razpravi izbral Irena Dolenc (NSi).

Na dnevnem redu je kranjski mestni svet danes imel tudi volilna opravila za volitve v Državni svet RS 2022. Mestna občina Kranj bo glede na število prebivalcev in glede na zakon imela dvanajst predstavnikov v volilno telo 9. volilne enote za izvolitev člana državnega sveta. Za kandidata za člana državnega sveta - predstavnika lokalnih interesov je bil predlagan Igor Velov, ki pa na seji sveta ni dobil dovolj glasov svetnic in svetnikov.

Svetniki so v razpravi večkrat izpostavili, da bi morala kranjska občina imeti svojega kandidata za predstavnika v državnem svetu. Pravna služba je tako pojasnila, da komisija za volitve in imenovanja lahko ponovno glasuje o imenovanju kandidatke Irene Dolenc, ki je bila za kandidatko že prej evidentirana. Po novem glasovanju v komisiji je slednja mestnemu svetu predlagala, da za kandidatko za člana Državnega sveta izberejo Ireno Dolenc. Na glasovanju so svetnice in svetniki s 14 proti 13 tako potrdili predlagano kandidatko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.