Gorenjska
8245 ogledov

Preprečili katastrofo

Požar v Toplarni Železniki, Češnjica, samovžig sekancev, gasilci, gašenje PGD Selca Požar na deponiji sekancev v Toplarni Železniki.
V soboto, 19. novembra, je zagorelo v Češnjici na deponiji sekancev Toplarne Železniki. V hitri intervenciji so prostovoljni gasilci preprečili katastrofo.

Kot je za Žurnal24 povedal vodja intervencije Klemen Šmid, poveljnik gasilskega poveljstva občine Železniki, so nekaj minut pred 6. uro dobili klic, da gori v toplarni. In sicer so požar na deponiji opazili zaposleni sosednjega podjetja Gatej lesarstvo, ki so tudi že začeli z gašenjem.

"Ko smo gasilci prispeli na kraj, je bil požar že razvit. Gorel je kup sekancev na prostem, ki se je že razširil in ožgal lopo ob tem kupu. Gasilci PGD Železniki, Selca, Rudno, Zali log in Dražgoše smo požar skupaj z zaposlenimi v Toplarni Železniki omejili in pogasili. Po končanem gašenju smo kup sekancev še prekopali, zaposleni Toplarne Železniki pa so sekance razvozili," je povedal Klemen Šmid.

Kot je še povedal sogovornik, je "šlo za samovžig, vzrok za to pa je v tem, da so bili sekanci premalo potlačeni." V današnji dopoldanski intervenciji je sodelovalo 46 prostovoljnih gasilcev, zaradi možnosti vnovičnega vžiga pa so gasilci postavili požarno stražo. Kljub izrednim razmeram v toplarni je bilo ogrevanje Železnikov danes nemoteno.

Prijavo o požaru so prejeli tudi policisti. Iz Policijske uprave Kranj so sporočili, da je po prvih podatkih tuja krivda izključena in da je bilo v požaru za približno 7000 evrov škode. Policija bo o tem obvestila pristojno državno tožilstvo.

 

 

Komentarjev 1