Gorenjska
9680 ogledov

Gorenjska: Dva otroka zaklenjena v avtu

V zadnjih dneh so kranjski policisti obravnavali dva zaklenjena otroka v avtomobilu.

Kranjski policisti so včeraj z gasilci obravnavali nov primer zaklenjenega otroka v vozilu. Starš ga je namestil na zadnji sedež, avtomobil pa se je sam zaklenil, ko so se vrata zaprla. Domnevno je tak scenarij, da se vozilo samo zaklene, možen ob visokih temperaturah. Vrata so odprli gasilci. Podoben primer so kranjski policisti obravnavali tudi dan prej, vendar je takrat avtomobil zaklenil mlajši otrok sam in jih potem ni več znal odpreti. Tudi v tem primeru so vozilo odprli gasilci. Z otrokoma je bilo vse v redu. Starši so bili v obeh primerih zraven.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tudi dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V okolici Škofje Loke je motorist zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku padel. Enako se je zgodilo tudi v Podbrezjah. Motorist je v ovinku padel zaradi neprilagojene hitrosti in med drsenjem po vozišču trčil v avtomobil, ki je pravilno vozil nasproti. V prvem primeru gre po podatkih policije za lažje, v drugem pa za težje poškodbe. »Pozivamo k previdnosti. Stanje prometne varnosti je slabo,« so ob tem zapisali na PU Kranj.

Včeraj so policisti v Kranju izvedli še enourni poostren nadzor v prometu. Ugotovili so 11 kršitev. V devetih primerih so bili kršitelji kolesarji in uporabniki skirojev zaradi nepravilne strani vožnje in nepravilne uporabe prometnih površin. Tovrstni nadzori so vsakodnevni in se bodo nadaljevali, sporočajo na PU Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.