Gorenjska
7412 ogledov

Prevozila kolo in še kolesarko na tleh, a nič kriva

Kolesarska pot po Kranjski Gori Arhiv Turizem Kranjska Gora, foto: Matjaž Vidmar Kolesarska pot po Kranjski Gori.
Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali 11 prometnih nesreč, od teh eno s telesnimi poškodbami. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so zasegli tri vozila. V enem primeru je bil voznik tudi pod vplivom alkohola, v drugem pa pod vplivom prepovedanih drog.

Kot so danes, 1. maja, sporočili s PU Kranj, so v petek na kolesarski poti na območju Kranjske Gore trčile tri kolesarke. Nesreča pa se je zgodila zaradi vožnje na prekratki varnostni  razdalji. Kolesarka povzročiteljica je po trčenju v kolesarko pred njo padla na nasprotni kolesarki pas, po katerem se je proti njej pravilno pripeljala še tretja kolesarka, ki je prevozila kolo in povzročiteljico ter tudi sama padla.
Lažje je bila poškodovana povzročiteljica nesreče. Proti njej poteka prekrškovni postopek.

Brez poškodb pa se je končala prometna nesreča v Poljanski dolini v noči s sobote na nedeljo, to je s 30. aprila na 1. maj. Voznik je pod vplivom alkohola  (0,56  mg/l) vozil  tudi  z neprilagojeno hitrostjo. Udeležen je bil sam. Proti njemu policija vodi prekrškovni postopek.

Med številnimi dogodki, ki so se zgodili že v petek, in ju omenjajo tudi danes v poročilu PU Kranj, sta tudi spor med voznikoma na območju Kranja in še nedostojno vedenje med drugima dvema občanoma. Voznika sta se, kot so navedli, sprla zaradi domnevnega izsiljevanja prednosti brez posledic. A policisti kršitve niso ugotovili.
Glede nedostojnega vedenja med občanoma, ki se poznata, so policisti navedli, da so dobili prijavo povzročitve lahkih telesnih poškodb zaradi udarca.

Poškodovali so se jahačica, pohodnik in nogometaš

V petek so blejski  policisti obravnavali padec ženske s konja. Jahačica je bila ustrezno opremljena. Nudena ji je bila zdravniška pomoč. Tuje krivde policisti niso ugotovili.

V soteski Vintgar so gorski reševalci v soboto pomagali moškemu, ki je zaradi  bolezenskega stanja padel po strmini in se  lažje poškodoval.

Prav tako v soboto so radovljiški policisti obravnavali poškodbe pri najstniku. Na  igrišču se je med igro obešal na gol, ki je potem padel nanj. Odpeljali so ga je v zdravstveno ustanovo.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:54 01.maj 2022.

    Množičen nakup koles ,skirojev , skuterjev v Sloveniji ob pomanjkanju kolesarskih stez in slabih cestah so smrtno nevarna kombinacija za vse udeležence v prometu . Podobno kot bi kupovali letala brez letaliških stez ali letalonosilko v piranskem zalivu .