Gorenjska
1443 ogledov

Prevozniki se vračajo

Fraport Slovenija
Na ljubljanskem letališču imajo trenutno redne polete trije prevozniki. To so Lufthansa v Frankfurt, Air Serbia v Beograd in Turkish Airlines v Istanbul. Danes se jim pridružuje še četrti. Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se namreč vrača ruski prevoznik Aeroflot.

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana bo po dolgem času spet pristalo letalo Aeroflota. Ruski prevoznik je na redni liniji v Moskvo dvakrat dnevno letel do 17. marca lani, ko je Vlada Republike Slovenije z namenom zajezitve širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 začasno prepovedala opravljanje zračnih prevozov v Republiki Sloveniji. Ruski prevoznik bo v Moskvo z Brnika spet letel vsak petek ob 11.30. Ob izboljšanih epidemioloških razmerah v evropskem prostoru in sproščanju omejitev pri prehajanju meja med državama pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem letalskem voznem redu, ki v veljavo stopi 28. marca.

»Aeroflot je zaupanja vreden partner, ki je na ljubljanskem letališču kontinuirano povečeval obseg letenja in število prepeljanih potnikov. V Fraportu Slovenija se nadejamo nadaljnjega rastočega sodelovanja s prevoznikom, povezavi pa pripisujemo velik potencial v smislu zbliževanja slovenskega in ruskega trga pri blagovni in turistični menjavi,« je povedala vodja korporativnega komuniciranja v Fraportu Slovenija Brigita Zorec. Potnikom ob tem priporoča, da se pred načrtovanjem potovanja v Rusijo pozanimajo o veljavnih omejitvah pri prehajanju meje. Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji pa še vedno veljajo omejitve ne nujnih potovanj, še opozarja.

 

Ob ugodnih razmerah se bodo vrnili tudi drugi

Aeroflot se pridružuje trem rednim prevoznikom, ki trenutno omogočajo povezave z ljubljanskega letališča. To so Lufthansa v Frankfurt, Air Serbia v Beograd in Turkish Airlines v Istanbul. »Upamo, da bodo epidemiološke razmere čim prej omogočile, da se na ljubljansko letališče vrnejo še drugi letalski prevozniki. Po trenutno razpoložljivih informacijah v poletnem voznem redu rezervacijo letov že omogočajo za naslednje povezave: Wizz Air v Bruselj, Transavia v Amsterdam, Air France v Pariz, easyJet v London, LOT Polish Airlines v Varšavo, Swiss International Airlines v Zürich, Lufthansa v München, Brussels Airlines v Bruselj, British Airways v London, Finnair v Helsinke, SunExpress v Antalyo in El Al v Tel Aviv. Ob ugodnih razmerah za ponovno oživitev počitniškega turizma se nadejamo, da bo v večjem obsegu kot preteklo poletno sezono stekel tudi čarterski promet,« še napoveduje Zorčeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.