Gorenjska
4251 ogledov

Pri Čebelici se drugače parkira

Na parkirišču »Čebelica«, ki se nahaja pred vstopom v staro mestno jedro pri mostu čez reko Kokro, je od 1. januarja 2022 spremenjen način označevanja začetka parkiranja.

Parkirišče Čebelica v Kranju po novem ni več zaprto z zapornico, časovni in finančni režim pa ostajata enaka, kar je označeno z ustrezno prometno signalizacijo. Uporabnik parkirišča označi začetek parkiranja tako, da na parkomatu prevzame parkirni listek ali poravna parkirnino, če je parkiranje daljše od dveh ur. Na parkirišču je nameščena tudi obvestilna tabla, ki označuje to spremembo načina označevanja parkiranja.

Pri vstopu na parkirišče je torej treba na parkomatu vzeti listek s pritiskom na tipko TISKAJ. Prvi dve uri sta brezplačni, zato parkomat natisne listek za dve uri parkiranja, ne da bi vstavili denar. Parkirni listek uporabniki parkirišča namestijo na armaturno ploščo za vetrobransko steklo na vidno mesto. V primeru, da uporabnik parkirno mesto potrebuje dlje časa, mora vplačati 60 centov na uro, preden pritisne tipko TISKAJ.

Za plačilo parkirnine sta na voljo tudi možnosti plačila preko SMS sporočila ali APLIKACIJE. Vsa navodila, kako plačati s SMS sporočilom ali aplikacijo, so navedena na tabli pri parkomatu. Za podaljševanje parkirnine je najbolj primerno plačati preko SMS sporočila ali APLIKACIJE, saj ta pred iztekom parkirnega časa uporabnika opozori za podaljšanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.