Gorenjska
5708 ogledov

Pri padcu se je iztrgal klin, alpinistko zadržal soplezalec

Prisojnik, plezanje, Tine Velikonja Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Ta konec tedna je mogoče pričakovati, da se bodo spet številni podali v gore. S Policijske uprave Kranj so tako že danes pozvali k varnim, odgovornim in pravilnim odločitvam, ki naj bodo prilagojene sposobnostim in opremi posameznika. Letos je največ posredovanj v gorah zaradi izgubljenih in onemoglih pohodnikov ter bolezenskih stanj, padcev na poteh in zaplezanih posameznikov.

Helikopter Slovenske vojske je samo včeraj, 17. avgusta, z ekipo za helikoptersko reševanje opravil štiri  reševanja. Na koči pri Doliču so dopoldne rešili pohodnika z zdravstvenimi težavami  in ločeno v drugem primeru še moškega, ki si je poškodoval nogo.

Na območju Triglava so posredovali še dvakrat, in sicer so reševali poškodovano pohodnico na Kredarici in alpinistko, ki je padla v Severni Triglavski smeri.  Kot so navedli s Policijske uprave Kranj, se je alpinistki pri padcu iz stene iztrgal klin, na srečo pa jo je zadržal soplezalec.
Gorski reševalci so včeraj (brez helikopterja) nudili pomoč še plezalki, ki je padla v Dolžanovi soteski, občina Tržič, in se poškodovala po glavi. Pri plezanju ni uporabljala čelade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.