Gorenjska
544 ogledov

Pri prehitevanju trčil v mopedista

Novice: Policijski trak in trikotnik ob prometni nesreči Mojca Marot
Sinoči okoli pol devetih se je na cesti med Zgornjim Brnikom in Cerkljami na Gorenjskem zgodila prometna nesreča, v kateri je bil poškodovan mopedist.

Kot danes poročajo s Policijske uprave Kranj, je nesrečo povzročil 23-letni voznik avtomobila, ki je nepravilno prehiteval tovorno vozilo pred seboj in trčil v voznika mopeda, ki je pravilno pripeljal po nasprotnem smernem vozišču.
Mopedista so z reševalnim vozilom prepeljali zdravstveno  ustanovo. Cesta pa je bila nato zaprta približno tri ure. Poklicni gasilci GARS Kranj so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, reševalcem Nujne medicinske pomoči Kranj nudili pomoč pri oskrbi hudo poškodovanega, odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine.
Policisti o prometni nesreči še zbirajo obvestila, opravili so ogled in vodijo postopek zoper voznika avtomobila v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. Obveščali bodo pristojno državno tožilstvo.

Vlomilec ukradel štiri kolesa in skiro

Kranjski policisti so včeraj obravnavali vlom v vrtni lopi, vlom v hišo in še poskus vloma v vrtni lopi. Ponoči je neznanec iz ene vrtne lope ukradel moško in žensko kolo, znamke Scott, ter siv električni skiro, iz druge vrtne lope pa dve električni kolesi.
Iz tretje in četrte lope, kamor je tudi nasilno vstopil, pa ni odnesel nič, poškodoval je le zapah na vratih oziroma odlomil kjučavnico.  
Glede vloma v hišo na območju Kranja so s PU Kranj navedli, da je neznani storilec vlomil skozi okno v kletne prostore, pregledal je stanovanje, a ni odnesel nič.
Policisti o vseh zgoraj navedenih dejanjih še zbirajo obvestila, o vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Od železa do alkoholne pijače

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri tatvine. Na območju Jesenic je nepridiprav ukradel registrski tablici s parkiranega avtomobila, z območja Škofje Loke pa je izginila večja količina odpadnega železa v vrednosti približno 2000 evrov.

V Kranju pa je pozorna varnostnica v trgovini zalotila 34-letnega moškega, ki je ukradel alkoholno pijačo. Ker se je potem nedostojno vedel do policistov, ti tako zdaj zoper njega vodijo tako predkazenski kot tudi prekrškovni postopek.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.