Gorenjska
773 ogledov

Pri Supernovi trčil v pešca

Prehod za pešce Profimedia
Policisti so včeraj v Kranju obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami: v prvi je bil lažje poškodovan voznik, v drugi pa bil huje poškodovan pešec.

Prva nesreča se je zgodila na ulici Savska Loka, ko je voznik z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drugega udeleženca. Gre za nesrečo z lažjimi poškodbami, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje pa so zapisali, da sta osebni vozili trčili ob 13.41 in da so v nesreči posredovali tudi poklicni gasilci GARS Kranj. Ti so kraj dogodka prometno in požarno zavarovali, na vozilih odklopili akumulatorja, sanirali iztekle tekočine in pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči pri oskrbi poškodovane osebe.

Druga nesreča pa se je zgodila včeraj malo čez 17. uro na kranjski obvoznici pri trgovskem centru Supernova. Kot so pojasnili s Policijske uprave Kranj, je voznik na nesemaforiziranem prehodu za pešce trčil v pešca in ga huje poškodoval. Več podrobnosti policisti zaradi varstva osebnih podtkov ne razkrivajo, izvedeli smo le, da je pešec odrasla oseba.
Ob teh dveh nesrečah policisti ponovno pozivajo k previdnosti v prometu in prilagojeni hitrosti vožnje. Vozniki pazite na območjih prehodov za  pešce in na križiščih, pešci pa se pred prečkanjem prepričajte, če vozišče lahko varno prečkate. Na prehod stopite šele, ko je popolnoma varno.

Komentarjev 1
  • antitrust 12:44 21.januar 2021.

    Nacionalni šport v Kranju je prečkanje ceste po prehodu za pešče pri rdeči luči. Pa še vleče se čez, da bi najraje stopil ven in mu prilimal eno zidarsko.