Gorenjska
718 ogledov

Pričakovali 1000, prišlo jih je le 200

Cepljenje Epa
Danes v Kranju v vojaški telovadnici na Bleiweisovi od 12. do 14. ure poteka množično cepljenje proti covidu-19 tudi za vse, ki se predhodno niso naročili. Precejšnje razočaranje pa je bilo prvo odprto cepljenje v Škofji Loki, ki ga je Zdravstveni dom Škofja Loka izvedel v prostorih TIC na Kidričevi cesti.

V petek, 18. junija, zjutraj so v Škofji Loki najprej cepili naročene, od 10.30 do 13. ure pa nenaročene.

"V petek smo imeli zelo slab odziv, tako pri naročenih pacientih kot na odprtem cepljenju. Pripravljeni smo bili na približno 1000 ljudi, od tega jih je bilo 350 naročenih, torej iz prijav na zVEM. Na koncu jih je vseh skupaj prišlo komaj 200.

V drugem delu dneva smo cepili po navodilih, kot so prejšnji teden veljala za nenaročeno cepljenje, z vektorskimi cepivi. Poleg AstreZenece smo imeli na voljo 500 odmerkov cepiva Janssen. Odprto cepljenje smo v lokalnih medijih in prek družbenih medijev najavljali en teden," so pojasnili iz službe za stike z javnostjo, ki so jo vzpostavili zdravstveni domovi Kranj, Škofja Loka in Tržič. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.