Gorenjska
679 ogledov

Pridržali nasilneža, ki se je znašal nad žensko

Zaskrbljena ženska Profimedia Fotografija je simbolična.
S Policijske uprave Kranj danes poročajo o smrtni nesreči pri delu na območju Radovljice. Oseba je žagala drva z motorno žago, po podatkih, ki so jih doslej zbrali, tuje krivde niso ugotovili. So pa gorenjski policisti zaradi nasilja v družini priprli moškega, ker se je psihično in fizično znašal nad žensko. Policija ob tem primeru še posebej izpostavlja, naj žrtve takoj prijavijo nasilje, ko do njega pride.

Gorenjski policisti so včeraj, 8. decembra, zaradi nasilja v družini pridržali moškega. Nasilneža bodo, so napovedali, kazensko ovadili. Gre že za drugi primer nasilja v družini ta teden na Gorenjskem, o prvem so s PU Kranj poročali 7. decembra.

Mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj, nam je danes v zvezi z omenjenima primeroma pojasnil, da so policisti obakrat dobili prijavo nasilja nad ženskama.

"V prvem primeru prijave, ki je bila anonimna, je bilo ugotovljeno, da gre za že obravnavana in procesirana dejanja psihičnega nasilja. V drugem primeru pa za omejevanje življenja z nadzorom nad žrtvijo ter kombinacijo fizičnih in psihičnih dejanj osumljenca," je navedel.

Ni opravičila za nasilje

Za nasilje je vedno odgovorna oseba, ki ga povzroča in se običajno vedno stopnjuje. Zanj ni opravičila, zato ga lahko preprečujemo zgolj z ničelno toleranco do tovrstnih dejanj. Žrtvam policija svetuje in jih poziva, naj nasilje zato prijavijo takoj, ko do njega pride, in naj ne čakajo, ker ne mine samo od sebe.
Možnih je več oblik prijave: prijava na katerokoli policijsko postajo, klic na interventno številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200 in anonimna e-prijava nasilja v družini. K prijavi so posebej zavezani vrtci, šole, zdravstvene organizacije (zdravniki, terapevti, psihiatri idr.), po uradni dolžnosti pa jo morajo vložiti uradne osebe.

Prijavo je mogoče vložiti kadarkoli, ne le tedaj, ko se na primer žrtev odloči za razvezo.

https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/oosebna-varnost/nasilje-v-druzini/prijava-nasilja-v-druzini

Okradla sta jo

Radovljiški policisti so včeraj obravnavali tudi zapoznelo prijavo drzne tatvine. Že prejšnji četrtek sta se starejši občanki dva storilca predstavila kot delavca elektro podjetja in jo okradla. Spustila ju je v hišo in ko jo je eden zamotil, je drugi pregledal hišo in odtujil manjši znesek denarja.
Policija zato poziva, naj nepoznanih  ljudi ne spuščamo v stanovanja. "Naj se vam predstavijo in izkažejo. Zapišite si njihove podatke in se pogovorite zunaj. Če storitve niste  naročili, se o njej najprej pozanimajte na sedežu podjetja in razmislite, ali stvar dejansko potrebujete. Vmes pazite na lastnino in se ne pustite zmesti," svetuje policija.

Komentarjev 1
  • Josephine_Williams 15:02 09.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦