Gorenjska
2411 ogledov

Pridržali vročekrvneža, tekači podhlajeni

Miro Janjatovi%C4%8D gorski teka%C4%8D Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Kranjski policisti so obravnavali moškega, ki je včeraj ponoči na prireditvi udaril varnostnika, s prekrški pa nadaljeval tudi v policijski intervenciji. Zato so ga policisti pridržali.

Kot navajajo danes s Policijske uprave Kranj, je bil zgoraj omenjeni moški pod vplivom alkohola. Proti kršitelju poteka postopek.
Da je bila pretekla noč precej pestra, kaže tudi to, da so gorenjski prometni policisti na avtocesti pri Naklem zaradi hoje po avtocesti obravnavali pešca. Proti njemu so uvedli prekrškovni postopek in ga seveda odstranili z avtoceste.

V zadnjih dveh dneh so gorenjski policisti obravnavali 15 prometnih nesreč, od teh dve s telesnimi poškodbami. Prav ti dve sta povezani z alkoholom. V Škofji Loki sta trčila dva avtomobila. Okoliščine  kažejo  na  izsiljevanje prednosti. Povzročiteljica je bila pod
vplivom  alkohola  in  brez vozniškega  dovoljenja. Proti  njej  poteka predkazenski  postopek  zaradi suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.  Na  Jesenicah  pa  je  voznik trčil v betonsko ogrado. Bil je pod vplivom  alkohola,  odrejen  je  bil  strokovni  pregled. O obeh nesrečah policisti  še  zbirajo  obvestila.
Kranjskogorski  policisti pa so v petek obravnavali voznika zaradi hujšega prekrška, vozil je namreč kar z  1,59  mg/l  alkohola.  Iz prometa so ga seveda izločili.
Policisti ob vsem naštetem pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in varnim dejanjem brez ogrožanj in kršitev. Ceste so namreč v teh dneh mokre in spolzke, asfalt je hladen, na cesti je lahko listje in tudi oprijem je že zelo drugačen od tistega, ki smo ga vajeni v suhih  in  toplih  razmerah. Nevarno je zlasti za motoriste, zato, kot opozarjajo, naj vozniki povečajo varnostno razdaljo in vozijo s prilagojeno hitrostjo.

Pazljivo v visokogorju!

V visokogorju je že sneg. Razmere so lahko nevarne, na kar kaže tudi objava Uprave RS za zaščito in reševanje. Včeraj, 17. septembra, se je na območju Javorniškega Rovta in Golice, občina Jesenice, na tekaški prireditvi poškodovalo več tekačev, nekaj jih je bilo podhlajenih. Gorski reševalci GRS Jesenice so jih oskrbeli na kraju dogodkov, enega poškodovanega so prepeljali v dolino.

Komentarjev 1
  • Marlene_Summers 13:16 18.september 2022.

    Amazon je za vsak teden spletnega dela od doma plačal od 6000 do 10.000 evrov. Za prvi mesec sem od Amazona prejel 27.416 € plače. V prostem času delam 3 ure na dan. ček za več podrobnosti...........>>>>>>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑶𝒓𝒅𝑪𝒂𝒔𝒉.𝐶𝐨𝐦