Gorenjska
4492 ogledov

Prigoljufal 6000 evrov pri socialnih prejemkih

center za socialno delo Saša Despot Fotografija je simbolična.
Gorenjski policisti za izravnalne ukrepe so obravnavali državljana Kosova, ki je z lažnimi listinami goljufal pri prejemanju socialnih transferjev. Za dejanje so ga kazensko ovadili, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Državljan Kosova je prikazoval, da z družino biva in dela v Sloveniji, čeprav, kot je ugotovila policija, to ne drži. Prijavljen je bil celo na naslovu, kjer ni objekta.
Do pravic iz naslova javnih sredstev ni upravičen. V približno dveh letih si je pridobil okoli 6000 evrov protipravne koristi, zaradi česar so ga policisti kazensko ovadili.
Na naše vprašanje, ali je bila ta zloraba na naslovu v Kranju, pa je mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj, odgovoril, da je "osumljenec menjal naslove in so različni po Sloveniji".

 

Komentarjev 7
  • kmetek 08:34 29.januar 2022.

    takih je na stotine.

  • rok47 21:01 28.januar 2022.

    Ni edini, kolk je takih ki pri nas delajo pa nimajo otrok tukaj ampak v svoji drzavi pa dobivajo otroske, dohodnino, itd s tem da csd ve pa ne ukrepa? Nasa gnila drzava, nas pa jebe.j.o v glavo! Sramota

  • munja 13:24 28.januar 2022.

    Spremenit zakone in poostrit nadzor, ne samo delit denar. Pa nagnat vso sodrgo, ki goljufa. Nič zapora, vrnit denar in adijo Slovenija za vedno.