Gorenjska
2330 ogledov

Prijeli so zalezovalca

Avtocestna policija Žurnal24
Kranjski policisti so obravnavali moškega, ki je zalezoval žensko.

To je počel z iskanjem na domu, po telefonu, izpraznil pa je tudi pnevmatiko na vozilu. Kršitelja so policisti izsledili in proti njemu vodijo prekrškovni postopek zaradi drznega vedenja. Med slednje med drugim sodijo dejanja, s katerimi se drugemu povzroča nasilje, ogroženost ali strah pred nasiljem, ali se posamezniku povzroča občutek sramu, bolečine ali neprijetnosti. Za prekršek je predpisana globa do 500 evrov.

 

Več poškodovanih v nesrečah

Gorenjski  policisti  so  minuli vikend obravnavali osem prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. V polovici primerov gre za kolesarje, ki so bili v nesrečah  dvakrat udeleženi na Bledu in po enkrat na Belci in v Kranju. Razlogi so v hitrosti, strani vožnje in neprevidnosti.

V Cerkljah na  Gorenjskem so policisti obravnavali padec mopedista, v okolici Gorenje vasi pa hujše trčenje voznika kombija v stanovanjsko hišo. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku kombija je bil pozitiven. Na objektu in vozilu je nastala večja materialna škoda.

V še dveh nesrečah sta bila udeležena traktorist in voznik osebnega avtomobila. Traktorist je z vozišča zapeljal v okolici Kranja, voznik avtomobila pa na avtocesti na Lipcah in se tudi prevrnil na streho. “Pozivamo k večji previdnosti in odgovornosti pri udeležbi v prometu,” ob tem dodajajo na PU Kranj.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:44 30.junij 2021.

    Za prekršek je predpisana globa do 500 evrov ....kaj se norčujete iz žrtev ? In potem se dogajajo umori in samomori za kar se pravna država ogradi .