Gorenjska
1020 ogledov

Pripeljala sta se z belim vozilom

Zlat nakit Shutterstock Fotografija je simbolična.
Na območju Kranja so po nekajmesečnem zatišju spet aktivni "obiskovalci", ki zelo prefinjeno in pretkano kradejo po hišah, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kranjski policisti so včeraj okoli 11.35 obravnavali drzno tatvino. Do stanovanjske hiše sta se z belim vozilom pripeljala neznana storilca. Eden je 79-letno stanovalko na dvorišču zamotil s pretvezo, da bosta pogledala telekomunikacijski priključek, drugi pa je vstopil v hišo in jo pregledal. Iz notranjosti hiše si je protipravno prilastil gotovino in nakit.

Policisti so opravili ogled, zbirajo obvestila o neznanih storilcih, o vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

S PU Kranj so ob tej drzni tatvini na javnost naslovili posebno sporočilo.

"Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če sami zapustijo prostor, naj ga vedno zaklenejo.

Če se neznanci izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del in podobno, vam svetujemo, da vedno zahtevate na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni  nalog. Ob  tem bodite pozorni na videz teh ljudi (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Sorodnikom in znancem starejših svetujemo, da se o tej temi pogovorijo in jim predstavijo način delovanja storilcev in kako naj ravnajo, v kolikor dobijo nenapovedan obisk neznancev.

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanete žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da  takoj obvestite policijo na  št. 113  ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako pokličite policijo, če opazite neznance in vozila in se vam zdi njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želite ostati anonimni, lahko pokličete tudi na anonimno številko policije 080 1200."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 13:38 19.april 2023.

    In kaj je storila policija v tem prelomnem času ,ko ni bilo vlomov in kraj ? Kakšne preventivne ukrepe je izvajala ?