Gorenjska
601 ogledov

Priprave na strategijo razvoja podeželja

Mestna občina Kranj pripravlja delavnici, na katerih bodo udeleženci sodelovali pri pripravi strategije razvoja podeželja do leta 2027.

Namen delavnice je prepoznati izzive, potrebe in cilje posameznih območij LAS Gorenjska košarica za podeželje. S sodelovanjem in predlogi občank ter občanov si občina prizadeva izdelati in ustvarjati projektne ideje, ki bodo uresničevale potrebe, vzpostavljene v lokalnem okolju. Delavnica za krajevne skupnosti Bitnje, Besnica, Žabnica, Stražišče, Orehek-Drulovka, Mavčiče, Podblica, Jošt bo v  ponedeljek, 24. aprila 2023, ob 17.00 v Šmartinskem domu v Stražišču. Delavnica za krajevne skupnosti Trstenik, Tenetiše, Golnik, Predoslje, Kokrica, Hrastje, Britof, Goriče pa v torek, 25. aprila 2023, ob 17.00 v Domu KS Predoslje.

Strategijo tvorijo štirje stebri razvoja, ki se jim bodo posvetili na delavnici. To so živo podeželje, podjetništvo na podeželju, pametno podeželje, zeleno, povezano podeželje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.