Gorenjska
89772 ogledov

Prisilno so ga hospitalizirali

Reševalci 112 reševalec Fotografija je simbolična.
S Policijske uprave Kranj so danes, v nedeljo, 6. novembra, sporočili, da so v minulih 48 urah na operativno komunikacijski center prejeli 90 klicev, od teh kar 26 takih, ki so se nanašali na kršitve javnega reda in miru na območju Bleda, Jesenic in Kranja.

Med izstopajočimi je bil zagotovo neverjeten izbruh v soboto na območju Bleda. Kot navajajo policisti, "je voznik izsilil prednost drugemu vozniku. Ta ga je na to dejanje opozoril z zvočnim signalom, kar pa je slednjega tako razjezilo, da je stopil iz vozila in udeležencu poškodoval avtomobil. Na kraju je tej osebi zdravstveno osebje nudilo zdravniško pomoč in zoper njega odredilo prisilno hospitalizacijo v zdravstveni ustanovi. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o dejanju osebe obveščali pristojno državno tožilstvo".

Težak dan je imel očitno tudi neki moški na območju Kranja: močno opit je padel in se telesno poškodoval. Ob prihodu na kraj je žalil reševalce in policiste. Ker s kršitvijo ni prenehal, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje in uveden prekrškovni postopek.

Pozor, vlomilci so na delu

Že v petek pa so policisti na območju Škofja Loke obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila in vlom v stanovanjsko hišo. Storilcu na območju Kranja, ki je že začel z naviranjem vrat, pa ni uspelo vstopiti v notranjost stanovanjske hiše. Tako je ostalo samo pri poskusu. Zoper neznane storilce sledi kazenska ovadba, so v pregledu dogodkov navedli s PU Kranj.

Policisti še zbirajo obvestila tudi o nezanem storilcu, ki je na parkirišču planine Jezerca zanetil požar na toaletnem premičnem objektu. Požar so pogasili gasilci, nastala je materialna škoda. Policisti bodo, kot so napovedali v pregledu dogodkov, obveščali pristojno državno tožilstvo.

Komentarjev 1
  • lojs 17:50 06.november 2022.

    ščip ali polna luna se bliža, še bo štale