Gorenjska
4678 ogledov

Problemi parkiranja v Škofji Loki in Medvodah

Škofja Loka, parkiranje Občina Škofja Loka Parkirišče v Škofji Loki
Občini Škofja Loka in Medvode sta bili izbrani za pilotno območje, na katerem se bo izvedel postopek priprave parkirne politike in bosta vzorčna primera za primerljive občine po Sloveniji. Predlog parkirne politike bo javno predstavljen junija.

V Medvodah in Škofji Loki imajo, podobno kot v drugih mestih, izzive, kako vzpostaviti dostopne in konkurenčne prometne razmere za zmanjšanje negativnih vplivov motornega prometa na okolje ter prebivalke in prebivalce. "Soočamo se s povečano dnevno mobilnostjo z osebnimi avtomobili znotraj občine in med občinami. Tradicionalno prizadevanje za več parkiranja na javnih in zasebnih zemljiščih privabi še več avtomobilov, kar ustvarja prometne zastoje ter povzroča izpuste in poslabšuje kakovost bivanja," so v vabilih na javni razpravi z naslovom Kje so problemi parkiranja v Škofji Loki? in Kje so problemi parkiranja v Medvodah?, navedli organizatorji.

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije bi rada skupaj z Inštitutom za politike prostora, Ljubljanskim urbanističnim zavodom in v sodelovanju z domačini, ki najbolj poznajo svoj kraj, pripravila parkirno politiko.

V sklopu projekta Trajnostna parkirna politika, priprava nacionalnih smernic, strokovnih podlag in nacionalne parkirne platforme bodo tako organizirali javni razpravi, in sicer v Škofji Loki v četrtek, 23. marca, ob 18.30 v Veliki sejni sobi na Upravni enoti Škofja Loka (Poljanska 2), v Medvodah pa v četrtek, 30. marca, ob 18. uri v Sejni sobi Občine Medvode (Cesta komandanta Staneta 12).

Na srečanjih bi radi izvedeli, kje in kdaj so težave pri parkiranju v Škofji Loki in Medvodah. Vsak bo lahko predstavil svoj pogled, najbolj problematična parkirišča pa bodo vnesli na karto. "Več kot bo mnenj in predlogov, boljše bodo rešitve!", pravijo organizatorji, ki tudi vabijo k reševanju anket.

Anketa o parkiranju v Medvodah https://www.1ka.si/a/58daab11

Anketa o parkiranju v Škofji Loki https://www.1ka.si/a/269924be

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.