Gorenjska
2056 ogledov

Prva direktorica na PU Kranj

Primopredaja na PU Kranj med dosedanjim direktorjem Boštjanom Glavičem in Melito Močnik MNZ Primopredaja med dosedanjim direktorjem Boštjanom Glavičem in novo direktorico Melito Močnik.
Včeraj, 29. marca, je vodenje policijske uprave na Gorenjskem s 472 zaposlenimi kot prva ženska v njeni zgodovini prevzela Melita Močnik, dosedanja vodja mejne policije.

Pred enim tednom smo že poročali, da namerava novi generalni direktor policije dr. Anton Olaj po uvedbi nove sistematizacije izvesti več kadrovskih menjav. Včeraj so tudi na spletni strani MNZ uradno objavili sporočilo, da ima generalni direktor odslej za namestnika mag. Stanislava Vrečarja (dosedanji direktor PU Ljubljana).
Na mesto direktorja PU Ljubljana pa začasno prihaja dosedanji direktor PU Kranj mag. Boštjan Glavič, ki je bil na vrhu gorenjske policije od avgusta 2017 naprej.

Mesto direktorice Policijske uprave Kranj je včeraj po prevzemu poslov od Glaviča začasno prevzela Melita Močnik. Melita Močnik je bila doslej vodja Sektorja mejne policije na Generalni policijski upravi.

Vsi izkušeni z ustreznimi sposobnostmi in osebnostno integriteto

Ob kritičnem poročanju medijev, da gre za politične kadrovske menjave, so se pred tednom dni odzvali tudi s policije. Tedaj so zapisali, da "je generalni direktor policije opravil pogovore s posameznimi zaposlenimi, katerih strokovnost, znanje in izkušnje vidi kot pomembne za soočanje z izzivi, ki policijo čakajo v prihodnje. Nekatere med njimi je po premisleku predvidel za opravljanje zahtevnejših nalog. Gre za izkušene karierne policiste in policistko z ustreznimi strokovnimi in vodstvenimi sposobnostmi ter osebnostno integriteto."

V nadaljevanju pa so še dodali, da policija ne izvaja političnih kadrovskih zamenjav. "Generalni direktor policije je dolžan upravljati s kadrovskimi viri in jih v skladu s predpisi razporejati na delovna mesta, kjer je to najbolj potrebno za doseganje zastavljenih ciljev. Izključno zato so predvidene premestitve ali napotitve na določena, tudi karierno najzahtevnejša delovna mesta."

Komentarjev 1
  • Ender3 17:36 31.marec 2021.

    Dobro, samo, da ni Bah-Žibertova, ona že izgleda, kot kakšna kapo policijstka DZ.