Gorenjska
1412 ogledov

Prvi gostje bodo srbski vaterpolisti

hotel Brdo
1/6
Anže Petkovšek Prenova hotela Brdo na Brdu pri Kraju.
"Ena stvar je zgraditi hotel oziroma ga obnoviti, drugo pa je dati mu vsebino, vdahniti dušo," je danes ob podpisu pogodbe o sodelovanju med Nogometno zvezo Slovenije in Javnim gospodarskim zavodom Protokolarne storitve dejal mag. Marjan Hribar, direktor JGZ Brdo. NZS domuje na Brdu že od leta 2012 in je največji partner JGZ, sodelovanje pa je odlično in zgledno, s pogodbo pa ga še nadgrajujemo, sta pojasnila oba podpisnika, predsednik NZS Radenko Mijatović in Marjan Hribar. Podpis pogodbe pa je bil bolj kot ne priložnost, da smo si novinarji ogledali gradbišče hotela, katero je danes še najbolj spominjalo na mravljišče.

Elegans hotel Brdo, kakor se bo po temeljiti obnovi oziroma rekonstrukciji po načrtih Esplanada inženiring in projektiranje imenoval štirizvezdični hotel na Brdu pri Kranju, bo nudil svoje storitve vrhunskim športnikom, ki v času priprav že vrsto let koristijo nastanitvene kapacitete. A prvi hotelski gostje, kot smo izvedeli danes, ne bodo nogometaši A reprezentance, ki so bili danes vključno z zvezdniškim vratarjem Janom Oblakom na Račjem otoku.

Čez manj kot en mesec oziroma takoj po pridobitvi uporabnega dovoljenja, ki ga nameravajo pridobiti 21. junija, bo v Elegans hotelu Brdo srbska vaterpolska reprezentanca, ki se bo v Kranju pripravljala na olimpijske igre v Tokiu. Prav v Kranju so namreč opravili treninge za zadnje olimpijske igre v Riu in kot pravijo, je bilo umirjeno okolje zelo pomembno, da so osvojili zlato. Morda Srbi ponavljajo vzorec tudi malce iz vraževernosti in se vračajo v Kranj in na Brdo. Lahko pa da ima, kot je bilo mogoče slišati, prste vmes tudi chef Tomaž Kavčič, častni konzul Republike Srbije, prejemnik Michelinove zvezdice, ki bo v prihodnje z zaposlenimi JGZ Brdo skrbel za najvišjo kakovost in dovršenost kulinarične ponudbe v Elegans hotelu Brdo, Vili Tartini, Vili Bled in na gradu Strmol.

Da so nogometaši zelo zadovoljni s kulinariko, je potrdil tudi Mijatovič in pohvalil osebje, da boljših kulinaričnih storitev kot so na Brdu, ni doživel nikjer drugje, zato se je tudi zavzel za poglobitev sodelovanja. Na vprašanje o vrednosti nove pogodbe med JGZ Brdo in NZS pa je mag. Hribar povedal le, da ta pomeni nadgradnjo sodelovanja, saj to vključuje tudi urejanje igrišč, ne le gostinske in hotelske storitve, in da znesek ni definiran. Mijatović pa je pojasnil, da so bile storitve v preteklosti vredne okoli pol milijona evrov na leto.

Uporabno dovoljenje v treh tednih

Danes je na gradbišču hotela in tudi celotnem posestvu Brdo dobesedno vrvelo. Direktor Hribar pa, ko smo ga vprašali, ali je zelo stresno, saj celotna obnova od konca letošnjega januarja poteka v nenehnem boju s časom, odgovoril, da nikoli niso dvomili, ali jim bo uspelo ali ne. Vse mora biti nared do začetka predsedovanja Slovenije Svetu EU.
"Tu dela že pol leta od 200 do 250 delavcev v dveh, treh izmenah in delo poteka zelo koordinirano," je pohvalil izvajalca, podjetje Makro 5, ki je sklenil pogodbo za 11,5 milijona evrov.

Pred hotelom so danes asfaltirali, v pritličju oziroma ob vhodu v hotel so ob nagrmadenih vzmetnicah, zavitih v polivinil, na še surovih tleh varili in urejali elektro inštalacije, v nekaterih sobah in hodnikih so polagali temen tapison, dela so potekala še v vseh nadstropjih, pa tudi na strehi.

Predsedniški apartma z izjemnim pogledom na Storžič

V naslednjih tednih bodo posadili še travno rušo, precej dela bo še z inštalacijam v t.i. pametnih sobah, kuhinjo bodo montirali v teh dneh, opremiti je treba še restavracijo. Izdelujejo tudi še najprestižnejšo, največjo sobo, predsedniški apartma na 123-kvadratnih metrih z izjemnim pogledom na Storžič. No, danes so bližnji kmetje, očitno v pričakovanju dežja, polivali bližnje travnike z gnojnico, tako da je bila atmosfera na terasi, ki naj bi imela v prihodnje tudi savno, zares posebna in nepozabna...

Direktor Hribar je pojasnil, da v hotelu, ki bo imel 123 sob, v prvem letu poslovanja pričakujejo 60-odstotno zasedenost in da ekipo čaka veliko dela pri protokolarnih, poslovnih, kongresnih in športnih dogodkih. "Protokol je doslej, ker hotel ni bil na najvišji ravni, zelo malo uporabljal nočitve, a to se bo spremenilo, ko bomo gostili prve bilateralne dogodke," je razložil. Na Brdu sicer načrtujejo tudi športno dvorano za košarko, odbojko in rokomet, po novem naj bi imel na posestvu sedež tudi Olimpijski komite Slovenije.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.