Gorenjska
1365 ogledov

Prvič med svetovno elito

Zveza vaterpolskih društev Slovenije
V Larisi in Volosu v Grčiji se je začelo prvo svetovno prvenstvo za kadete (U-16). Med najboljšimi na svetu je tudi slovenska ekipa, v kateri so tudi štirje člani kranjskega vaterpolskega kluba Triglav.

»Skupaj smo praktično celotno poletje, ob Kranju smo bili še na pripravah v Opatiji, Banja Luki in pred dobrim tednom v Budvi, tako da imamo za sabo veliko število treningov in tekem. Če primerjam naše prve treninge in te, zadnje, je res velika razlika v pozitivni smeri. Dejansko igrajo eden za drugega, kar je zame najbolj pomembno. Iskreno povedano, me je najbolj strah nas samih. Od fantov pričakujem le, da bodo delali tisto, kar znajo, in če bo tako nimamo česa bati,« je bil pred odhodom v Grčijo prepričan slovenski selektor Nikola Hajdin.

Po koncu priprav je Hajdin določil, da bosta doma ostala Gal Osmič in Marcel Lipnik, na pot pa so med drugim odšli štirje člani Akademskega vaterpolskega kluba Triglav Kranj Nikola Lukić, David Laketić, Nace Štromajer in Bor Udovč. Ob njih so na prvenstvu še Gal Karničar, Florijan Poličnik, Anže Povhe, Maj Poznik, Branko Kirasič, Jaka Klobučar, Luka Ćetković (vsi Ljubljana Slovan), Miha Šantak (Gorica) in Teodor Bašić (Grafist Koper). Selektorju Hajdinu bo na klopi kot pomočnik pomagal Tadej Peranovič.

Tekme na svetovnem prvenstvu trajajo 4 krat 6 minut, igra se v 25-metrskem bazenu, tako da je več kontakta, lahko pa je lahko posledično tudi več strelov proti vratom, zato bodo vratarji imeli še več dela. »Toda Slovenija ima v vratih dvojec Gal Karničar in Bor Udovč, ki mu soigralci popolnoma zaupajo,« poudarjajo v ekipi.

Hajdinova četa je imela včeraj prost dan, ki pa so ga izkoristili za še en trening. Na njem so trenirali skupaj z Avstralci. Fantje pa že nestrpno čakajo na svoj prvi nastop katerekoli slovenske vaterpolske reprezentance na svetovnem prvenstvu. Danes ob 17.00 se bodo pomerili z ekipo Azerbajdžana, ki se je včeraj že pomerila s Hrvaško in zgubila z veliko razliko 34:2. »Prosti dan smo izkoristili tudi za ogled tekme svojih nasprotnikov. Tekma je bila nezanimiva, ob takšni kakovostni razliki med nasprotnikoma smo težko videli kaj pametnega. Mislim, da Azerbajdžan nima posameznika, ki bi nam lahko povzročal težave. Težave lahko povzročimo samim sebi. V kolikor bomo na ravni, kot si jo želimo, ne bi smelo biti vprašanja glede zmagovalca in to z vsem dolžnim spoštovanjem do nasprotnika,« je pred tekmo prepričan Novogoričan Miha Šantak. Tekma naj bi bila sicer po besedah selektorja odločilna za preboj naše ekipe naprej. Tekmo boste lahko spremljali na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.