Gorenjska
747 ogledov

Radiković novi predsednik, Purič odstopil z mesta za kandidata

NK Triglav NK Triglav Kranj Novi predsednik NK Triglav Kranj je postal Franjo Radiković.
Včeraj so v Kongresnem centru Brdo v okviru redne skupščine Nogometnega kluba Triglav Kranj potekale volitve za organe kluba za mandatno obdobje 2021–2023. Novi predsednik kluba je postal Franjo Radiković, za podpredsednika je bil izvoljen Sandi Dornik. Iztok Purič je od kandidature za predsednika pred volitvami odstopil.

Novoizvoljeni predsednik Franjo Radiković je bil po odstopu drugega kandidata za predsedniško mesto, Iztoka Puriča, edini kandidat za to mesto. Z včerajšnjim dnem torej prevzema vodenje kluba; to funkcijo je prej opravljal podpredsednik kluba, Miroslav Matijašević.

Kratkoročni cilj: vrnitev med prvoligaše

"Vesel sem, da sem pridobil zaupanje za tako odgovorno funkcijo. Čaka nas ogromno dela, pričakovanja javnosti so velika. Kratkoročni cilj v športnem delu je zagotovo vrnitev med prvoligaše, srednjeročni biti stalnica v prvi ligi, dolgoročno pa se želimo spogledovati z eno izmed vstopnic za evropska tekmovanja," je ob izvolitvi dejal novi predsednik Franjo Radiković

"Kar zadeva načrte za prihodnost kluba, lahko najprej povem, da sem zagovornik evolucije in ne revolucije. Deloval bom povezovalno, saj le tako lahko napredujemo," je še dodal. "Cilji, usmeritve in aktivnosti se bodo načrtovali za tri posamezna področja, in sicer za športni, administrativni in poslovni del. Na vsakem od teh področij so možnosti za izboljšave in napredovanje."

Izboljšave na športnem in poslovnem področju

Da so na številnih področjih prostori za izboljšave, se strinja tudi novoizvoljeni podpredsednik klubaSandi Dornik. "Vsekakor se bomo držali dobrih smernic iz preteklih let, seveda pa obstaja tudi prostor za izboljšave. Pričakovanja javnosti so upravičeno visoka in prav zaradi njih moramo biti uspešni tako na športnem kot tudi poslovnem področju," je povedal o načrtih kluba.


Radikovič dodaja, da se v klubu zavedajo, da jih čaka trdo delo, sploh v povezavi z zbiranjem sredstev. "Naš cilj je ohraniti obstoječe in pridobiti nove sponzorje, vlagatelje, donatorje, ki so tudi s srcem pri stvari in se zavedajo, da s svojim prispevanjem odločilno pripomorejo k temu da preko 400 otrok, nogometašev lahko trenira in se razvija,« je povedal novoizvoljeni. Prav tako je po njegovem mnenju pomembno izobraževanje vseh vpetih v klub, tako trenerskega kadra, kot tudi drugih organov kluva. "To je zelo pomembno, če želimo zasledovati poslanstvo kluba, ki je razvoj in izgradnja športnika-nogometaša kot celovite osebe."

Purič: "Volitve niso bile demokratične"

Na strukturo volitev pa se je pritožil drugi kandidat za predsednika, Iztok Purič, ki je tik pred volitvami z mesta za kandidata odstopil. Za odstop se je odločil po opravljenih razgovorih z županom in podžupanom Kranja, bivšim predsednikom Benom Fekonjo in z nekaterimi predstavniki sponzorjev, nam je zaupal. "Dobil sem vpogled v poslovanje kluba, ki ni rožnato, zlasti pa vpogled v način volitev. Ker smo ugotovili, da so te tako naravnane, da obstoječa struktura maksimalno pobere vse glasove, se nismo odločili igrati bitko, ki je že vnaprej izgubljena. Smo se zato kolektivno odločili za odstop,« se je pritožil Purič in dodal, da je bilo pri volitvah jasno, kakšen bo izzid, a je vseeno novoizveljenemu čestital in mu zaželel vso srečo.

Na izjavo se je odzval novi predsednik Radikovič: "Po mojem mnenju so bile volitve izvedene v skladu z veljavnim statutom in pravili. Tudi sam bi raje videl, da bi se 'bitka' kandidatov dogajala na vsebinskem in programskem nivoju," je povedal.

Poleg Puriča sta odstopila še Janez Černe in Jure Gortnar, in sicer z mesta za člana upravnega odbora.

Zahvala Veri Zevnik in Miroslavu Matješaviću

Na skupščini so potrdili še ostale organe kluba za mandatno obdobje. Za predsednico delovnega predsedstva je skupščina izvolila Lidijo Virant, za zapisnikarco Tanjo Čuhalev. Člani upravnega odbora v naslednjem mandatu bodo Draško Mišo Bunić, Beno Fekonja, Jurij Jaš, Igor Maroša, Miroslav Matijaševič, Tomaž Mežek, in Aleksander Vrtač.

Častna članica kluba je postala Vera Zevnik. "Slednja je bila vsa leta izredno aktivna pri upravljanju Nogometnega kluba Triglav Kranj. Klub je podpirala tako v dobrih časih kot tudi v turbulentnih časih, ko so nas mnogi zapuščali. Mirno lahko zapišemo, da je prva navijačica kluba. Dobro ime kluba je vedno širila naprej. Mnogi gospodarstveniki in pokrovitelji so se prav zaradi nje pridružili in podprli klub. Klub je rasel z njo in zaradi nje. Svoje poslovne sposobnost in znanje je vedno rade volje prenašala tudi med ostali člani upravnega odbora. Je ena redkih, če ne celo edina, gospodarstvenica, ki v taki meri podpira moško športno ekipo," so zapisali na spletni strani kluba.

Podeljena je bila še ena zahvala, in sicer za dosedanjega zastopnika kluba Miroslava Matijaševiča. S strani člana upravnega odbora Igorja Marušo je prejel žogo zahvale.

Komentarjev 4
  • miran7 17:46 19.maj 2021.

    Klub ima za lani 350 000 dolga, največ do izvoljenega podpredsednika Dornika, a tudi do dveh članov UO Vrtača in Mežka. Vsi so delovali v vodstvu, ki je te dolgove povzročilo, zdaj bodo odločali, kako si bodo denar izplačali. Klub ...prikaži več obvladujejo na ta način upniki.

  • miran7 17:44 19.maj 2021.

    NK Triglav je 300 000 evrov (dokumentirano) nakazal v Banja Luko podjetju, ki nima pravice posredovati pri prestopih igralcev. Slednji so takrat klubu prinesli 560 000 evrov, stroški agentov (provizije) so znašali 350 000 evrov. FIFA dovoljuje do 10% od ...prikaži več bruto vsote. Torej?

  • miran7 17:42 19.maj 2021.

    Kandidatu na volitvah, ki ga podpirajo bivši igralci Triglava z Bojanom Jokićem na čelu, ni bil omogočen vpogled v dokumente kluba v obliki, ki jo predvideva Zakon o upravnem postopku. Za skupščino ni prejel nobenega gradiva. Pravna bitka sledi...