Gorenjska
1721 ogledov

Razpis za direktorja gorenjske razvojne agencije

BSC Kranj BSC Kranj Sedež regionalne razvojne agencije BSC Kranj na Cesti Staneta Žagarja v Kranju.
Regionalna razvojna agencija Gorenjske, Družba BSC, poslovno podporni center, d. o. o., iz Kranja je v torek, 10. januarja, objavila razpis za direktorja oziroma direktorico. Prijave zbirajo do vključno 20. februarja.

Poleg splošnih in še nekaterih drugih pogojev, kot so na primer najmanj 10 let delovnih izkušenj, od tega pet let delovnih izkušenj na vodilnih oziroma vodstvenih mestih, od kandidata pričakujejo poznavanje področja regionalnega razvoja, razvoja novih EU financiranih projektov in pridobivanja evropskih sredstev.

Pri vlogi morajo kandidati poleg dokazil na dveh straneh priložiti tudi vizijo delovanja in glavne poudarke dela družbe BSC. Direktorja oziroma direktorico bo imenoval nadzorni svet družbe za dobo štirih let, po poteku mandata pa je možno ponovno imenovanje.

BSC Kranj od julija 2015 vodi Rok Šimenc, ki je bil prej direktor škofjeloške Razvojne agencije Sora. Šimenc je pred sedmimi leti in pol po nekajmesečnem v.d.-jevstvu Lidije Zeme Johnston nasledil dolgoletnega direktorja mag. Bogomirja Filipiča.

Filipiča so januarja 2015 odpoklicali nadzorniki, in sicer po 19 letih oziroma potem ko je že peti mandat vodil BSC: očitali so mu nepravilnosti pri tekočem poslovanju agencije in kreditiranju malega gospodarstva ter tudi krivdo zaradi skrhanih odnosov med zaposlenimi.

 

Komentarjev 1
  • lojs 14:12 13.januar 2023.

    a je možno, da si ta država izmisli še kakšno agencijo in takole stavbo, polno pisrn, kompjuterjev, tajnic, v lepih cuncah, nekih šefov, direktorjev ... KAJ ONI SPLOH DELAJO? ... razen da zrak mešajo in kasirajo ... kdo jih futra, to golazen?