Gorenjska
582 ogledov

Kranjsko okrožno sodišče brez vodstva

sodišče kladivo obsodba sodnik Profimedia
Sodni svet Republike Slovenije je razrešil predsednico Okrožnega sodišča v Kranju Janjo Roblek, je razvidno iz zapisnika, danes objavljenega na spletni strani sodnega sveta.

Do postopka za razrešitev ugledne sodnice je prišlo zaradi nepravilnosti pri razvrščanju novih sodnikov v plačilne razrede: 12 sodnikov je bilo uvrščenih v višje razrede od začetnih razredov. Janja Roblek je sicer pojasnila, da je napake odkrila sama in jih tudi odpravila.

Kljub temu so člani sodnega sveta z devetimi glasovi za in enim proti razrešili dolgoletno predsednico kranjskega sodišča, je razvidno iz zapisnika. Iz njega se tudi razbere, da je seja potekala videokonferenčno že v četrtek, 10. decembra.

Okrožna sodnica svetnica na Okrožnem sodišču v Kranju Janja Roblek je zelo ugledna sodnica, bila je tudi namestnica predsednice za etiko in intergriteto pri sodnem svetu in predsednica sodniškega društva.
Vse pravne možnosti še niso zaključene in Janja Roblek je za STA že napovedala, da bo tako, kot predvideva zakon, sprožila upravni spor zoper sklep sodnega sveta.

Komentarjev 3
  • maketar 14:01 17.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • sepdesupp 10:34 17.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

  • Mary_Buchholtz 20:08 16.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro 0d doma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevno. ... >>>>> www.MagnifyIncome.Com