Gorenjska
229 ogledov

Rekonstrukcija se bo zavlekla do konca oktobra

Godešič, prometni zastoj, občina Škofja Loka M. Ha. Zastoji bodo še več kot en mesec. Fotografija je bila posneta 29. avgusta 2021.
Ob začetku del na glavni cesti Kranj–Jeprca pričakujemo daljšo vožnjo. Promet pa je oviran (že pol leta) v prometnih konicah tudi na delovišču ceste v Godešiču. To so včeraj zapisali s Policijske uprave Kranj in pozvali k strpnosti.

Z vprašanjem, kdaj bo končan odsek državne ceste Škofja Loka–Jeprca skozi naselje Godešič, smo se obrnili na Občino Škofja Loka. Pojasnili so nam, da so pogodbeni partnerji, to je glavni državni investitor Direkcija RS za infrastrukturo, soinvestitor Občina Škofja Loka in izvajalec gradbenih del CVP, gradbeništvo in storitve, d. o. o. iz Ljubljane, podpisali aneks k pogodbi in tako je rok s 1. septembra podaljšan za dva meseca. Vzrok pa so slabe vremenske razmere v aprilu in maju.

Celovita rekonstrukcija omenjenega cestnega odseka skozi Godešič v dolžini 1170 metrov, ki so jo pričeli sredi letošnjega marca, obsega obnovo celotne voziščne konstrukcije, ureditev ukrepov za umiritev prometa in ureditev mešane površine za pešce in kolesarje (v skupni širini 2,5 metra) ter vzpostavitev dveh avtobusnih postajališč.

Rekonstrukcija vključuje tudi ureditev vseh priključkov lokalnih cest, celovito ureditev odvodnjavanja in postavitev sodobne (trajnostne) cestne razsvetljave, semaforizacijo križišča, postavitev prometne signalizacije in prometne opreme, zaščito vseh komunalnih vodov in zamenjavo vodovodnih cevi.

Vrednost gradbenih del je milijon in 77 tisoč evrov, od tega bo milijon plačala Direkcija RS za infrastrukturo, Občina Škofja Loka pa 77 tisoč evrov.   

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.