Gorenjska
4692 ogledov

Rekorder je kolesaril s prepovedanim "dopingom"

Alkotest Ivan Zupič Fotografija je simbolična.
Tudi včeraj, 7. maja, so gorenjski policisti opravljali poostren nadzor zaradi alkohola v prometu in odkrili kar deset vinjenih. Naleteli pa so tudi na voznika, ki ga je uspelo ustaviti šele več patrulj na območju Škofje Loke. Zelo "pestra" pa je tudi druga kronika, saj so policisti na območju PU Kranj v minulih dneh obravnavali od tatvin, vlomov, do ropa in ponareditev denarja ter kar 15 kršitev javnega reda in miru.

Kot je pojasnil mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj, so policisti v osmih urah na območju policijskih postaj Kranj in Škofja Loka, bolj natančno od 18. ure do 2. ure zjutraj, ustavili 227 vozil in odredili 221 preizkusov alkoholiziranosti. Deset udeležencev je bilo pod vplivom alkohola.

V sedmih primerih je bil rezultat do 0,52 mg/l alkohola, v treh pa nad to vrednostjo (0,95  mg/l;  0,98  mg/l  in  1,0 mg/l). Najvišje vrednost alkohola pa niso izmerili pri vozniku avta, ampak pri kolesarju! Kako lahko kolesariš  s takim prepovedanim "dopingom", policisti ne razkrivajo, ampak očitno nekateri znajo ...

Med nadzorom so policisti  obravnavali  še  več drugih kršitev prometnih pravil. Pozno zvečer so tako na območju Škofje Loke ustavljali voznika, ki ni ustavil. Zato se je v postopek vključilo več patrulj. Po  ustavitvi  so policisti  voznika obravnavali kar zaradi  sedmih kršitev: vožnja brez luči, potek registracije, prehitevanje v škarje, tehnično neizpravno vozilo, neuporaba smernika, stran in smer vožnje. Kršil naj bi bil tudi javni red in mir, za povrh so mu zasegli še sumljive predmete, ki bi lahko bili povezani s kaznivimi dejanji.

Stepla sta se

V Kranju sta se v soboto na javnem kraju stepla dva občana. Proti tistemu, ki je začel s s pretepom, poteka prekrškovni postopek.

Rop: Nekateri so še vedno zamaskirani

Že v četrtek, 5. maja, pa so tržiški policisti obravnavali rop. Občanko sta okoli 15.45 pri deponiji komunalnih odpadkov v Kovorju obstopila dva zamaskirana  storilca, jo podrla na tla in ji odtujila denarnico. Pri ropu sta jo tudi lažje poškodovala. "Za dejanje policisti obravnavajo eno osebo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil," so danes sporočili s PU Kranj.

Tatvina in trije vlomi

V  petek je bil na Planini v Kranju izpred objekta s hitro prehrano odtujen električni skiro. A so ga, kot so sporočili policisti, že našli. In policija zaradi tatvine nadaljuje s postopkom.

V Kranju in Šenčurju pa so nezanci vlomili v dve stanovanjski hiši  in poslovni  prostor.  V Šenčurju je storilca po vlomu pregnal alarm. Pri vlomih storilci iščejo predvsem zlatnino in denar.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.