Gorenjska
4834 ogledov

Res črno črna kronika

Mala Mojstrovka B. K.
Gorenjski policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali deset prometnih nesreč, od teh tri s telesnimi poškodbami in eno smrtno. Kot smo že poročali, sta v noči s 30. na 1. julij okoli 1. ure zjutraj na gorenjski avtocesti umrla dva srbska državljana. V gorah pa so včeraj gorski reševalci reševali dvakrat, eno poškodovano planinko in že ponoči dva izgubljena planinca.

V prvi nesreči včeraj okoli 9.30 se je na regionalni cesti Sovodenj–Cerkno v okolici Gorenje vasi poškodoval voznik kombija. Zapeljal je s ceste, se zaletel v podporni zid in se z vozilom prevrnil na bok. Gasilci PGD Škofja Loka in Sovodenj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili ukleščenega poškodovanega voznika iz vozila ter vpojna sredstva posuli po izteklih motornih tekočinah. Reševalcem NMP Škofja Loka so pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanca. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo Hitre nujne medicinske pomoči na krovu ga je prepeljala v UKC Ljubljana.

V naselju Lepence na cesti Bohinjska Bistrica–Bled pa sta okoli 14. ure trčili vozili: voznica osebnega avtomobila je zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v tovornjak. V nesreči se je poškodovala. Proti njej zaradi povzročitve nesrece poteka prekrškovni postopek. Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje pa so navedli, da so voznico, ukleščeno v vozilo, s tehničnim posegom rešili gasilci PGD Bohinjska Bistrica, nato pa so jo odpeljali v jeseniško bolnišnico.

V tretji nesreči, kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, pa se je v Ratečah pri padcu poškodoval kolesar.

Prometni policisti so včeraj dobili prijavo, da voznik tovornega vozila vozi na prekratki varnostni razdalji. Ob sodelovanju prijavitelja so ga ustavili, proti njemu pa zdaj vodijo prekrškovni postopek.

Nikogar ne puščajte v vozilih

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo za otroka v zaklenjenem vozilu. Starši so bili odsotni zelo kratek čas, vozilo naj bi bilo primerno ohlajeno. Otroka so pregledali tudi reševalci in niso ugotovili posebnosti. V dogodku ni znakov kaznivega dejanja, so ugotovili policisti.
Otrok in živali se tudi za kratek čas ne pušča v vozilih. Temperature so visoke, posledice pa lahko zelo hude!, opozarjajo policisti.

Nočna reševalna akcija

Včeraj sta v gorah na Gorenjskem potekali dve reševalni akciji. Planinka si je včeraj okoli 16. ure na Mojstrovki, občina Kranjska Gora, pri sestopu poškodovala nogo. V jeseniško bolnišnico jo je prepeljal helikopter Slovenske vojske.

Gorski reševalci GRS Mojstrana so ponoči reševali dva planinca, ki sta pod Stenarskimi vratci, občina Kranjska Gora, zašla s poti. Na lokaciji je bil še sneg. Izgubljena so našli in ju nepoškodovana pospremili v dolino. Na spletni strani Uprave RS za zaščito navajajo, da se je reševalna akcija začela malo pred 22. uro.  
   

Crna kronika na spletu.

Crna kronika slovenija – kaj se dogaja v Sloveniji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.