Gorenjska
1005 ogledov

Reševalci trem hiteli na pomoč

Ratitovec, Krekova koča na Ratitovcu, planinstvo M. Ha. Krekova koča na Ratitovcu, posneto julij 2022.
Helikopter Slovenske vojske je včeraj, v nedeljo, skupaj z združeno ekipo Gorske reševalne službe na Brniku dvakrat hitel na pomoč: najprej poškodovani planinki na Ratitovec in nato poškodovanemu alpinistu v Logarsko dolino. V Mojstrani pri slapu Peričnik so gorski reševalci pomagali tuji državljanki.

Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje in tudi s Policijske uprave Kranj, se je dopoldne pri sestopu z Ratitovca, občina Železniki, poškodovala 48-letna planinka. Najprej so jo oskrbeli reševalci GRS Škofja Loka, nato jo je v UKC Ljubljana prepeljal helikopter Slovenske vojske z združeno ekipo GRS na Brniku.  

Ob 12.28 si je v steni v Klemenčji peči v Logarski dolini, občina Solčava, alpinist pri plezanju izpahnil rame. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje, helikopter SV z združeno ekipo GRS na Brniku pa je poškodovanega alpinista prav tako prepeljal v UKC Ljubljana.

Kranjskogorski policisti so bili včeraj okoli 14.30 obveščeni o 57-letni tuji državljanki, ki ji je spodrsnilo pri sestopanju z zgornjega slapa Peričnik, občina Kranjska Gora. Pri padcu si je poškodovala gleženj. Pomoč na kraju so ji nudili gorski reševalci GRS Mojstrana, ki so jo tudi prenesli do ceste. Od tam naprej so jo reševalci nujne medicinske pomoči prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Vlom in tatvini

Tudi ta konec tedna nepridipravi na Gorenjskem niso mirovali. Škofjeloški policisti so včeraj okoli 18.30 obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je nasilno vstopil skozi pritlično okno in si iz notranjosti protipravno prilastil gotovino in nakit. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Obvestila zbirajo tudi kranjski in radovljiški policisti. Iz stanovanjskega bloka na območju Kranja je nekdo ukradel skuter, znamke Piaggio, modre barve, letnik 2001. Izpred stanovanjskega bloka na območju Radovljice pa je v noči s sobote na nedeljo izginilo kolo z motorjem, znamke Tomos, tip Hip Hop delivery, rumene barve, letnik 2008, reg. št. KRLC-26.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 21:03 29.maj 2023.

    tuji turisti.. verjetno bi bilo bolj poceni, če bi vojska kar s helikopterjem jih gor in dol vozila. bi GRS in osatli lahko doma bili.