Gorenjska
1464 ogledov

Reševali dve poškodovani planinki

Komna Shutterstock Komna
Policija in reševalci opozarjajo na previdnost. Poti v gorah so marsikje še poledenele, v soboto in nedeljo so na Gorenjskem reševali dve planinki.

Včeraj, v nedeljo, malo čez 15. uro je pri sestopu s Komne proti Savici, občina Bohinj, na poledeneli planinski poti zdrsnila planinka in si poškodovala nogo.

Po podatkih policije so lažje poškodovano planinko reševali gorski reševalci GRS Bohinj in Tolmin ter dežurna ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči  in GRS Brnik. Najprej so jo oskrbeli, nato pa s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Gorski reševalci GRS Mojstrana pa so že v soboto popoldne na Dovški Babi v občini Kranjska Gora oskrbeli in prepeljali v dolino planinko, ki si je prav tako pri zdrsu na poti poškodovala oziroma zlomila nogo. Med umikanjem drugim planincem na poti je padla na kamenju, je sporočila policija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.