Gorenjska
5016 ogledov

Rešila življenje neznancu

Gore Manca Ogrin Fotografija je simbolična.
Včeraj popoldne se je na planinski poti iz Planice proti Crngrobu v okolici Škofje Loke zaradi zdravstvenih težav zgrudil planinec. Prvo pomoč z oživljanjem je neznancu, ki je bil neodziven, nudila naključna mimoidoča ženska.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, so na pomoč prihiteli še gorski GRS Škofja Loka, ga oskrbeli, prepeljali v dolino in izročili reševalcem Nujne medicinske pomoči Škofja Loka.

Gorenjski policisti so včeraj, v nedeljo, 13. marca, preverjali informacije še o štirih nesrečah v gorah, v katerih so posredovali gorski reševalci GRS Bohinj, GRS Radovljica in GRS Tržič. Pri sestopu s Tošca v občini Bohinj je zdrsnila in se poškodovala planinka, enako je na poti na Ljubelj – Prevala zdrsnila in se poškodovala planinka, na Zelenici se je poškodoval sankač, turna smučarka pa je padla na območju Hribaric v občini Bohinj. Obe poškodovanki z območja Bohinja je v nadaljnje zdravljenje prepeljal vojaški helikopter.  

Zaledenela pot je bila zelo nevarna

Pri nesreči planinke, ki je bila na poti na planino Prevala, so danes s PU Kranj pojasnili, da sama pot na planino Prevala ni zahtevna, je pa nevarno območje, po katerem poteka, saj je na eni strani zelo izpostavljena hujši strmini in prepadnemu
pobočju. Za včerajšnjo nesrečo, zgodila se je malo pred poldnevom, je bila kriva kombinacija zelo ledene podlage in neustrezne obutve. Planinka se je po zdrsu ustavila več deset metrov pod potjo in pri tem zadela  v drevo. Po podatkih policije je utrpela hude telesne poškodbe.

Najprej pobegnil, nato pa grozil

Gorenjski  policisti  so v minulih 24 urah v prometu obravnavali dva nezanesljiva udeleženca, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.  
Prvi je bil voznik, ki je v nedeljo popoldne na območju Preddvora trčil v drugo vozilo in s kraja odpeljal. Policisti so ga izsledili. V
postopku se je fizično uprl, policistom pa je tudi grozil. Obravnavajo ga zaradi kršitev  prometnih pravil in kaznivega dejanja proti policistom.
Druga nezanesljiva udeleženka v prometu je bila voznica, ki se je v noči z nedelje na ponedeljek vozila po avtocesti in policistom ni ustavila. Zaradi vožnje pod vlivom alkohola (0,41 mg/l) in neustavitve jo policisti obravnavajo v prekrškovnem postopku.

Kranjski policisti pa so včeraj obravnavali tudi padec motorista na motokros stezi, ki se je lažje poškodoval. Odpeljali so ga v zdravstveno ustanovo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.