Gorenjska
2751 ogledov

Rešili poškodovani smučarki

Smučanje v Sloveniji Profimedia Fotografija je simbolična.
O dveh smučarskih nesrečah poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Ena se je zgodila danes, v soboto, 18. decembra, popoldne na območju občine Jesenice, ena pa že včeraj na smučišču Stari vrh na območju občine Gorenja vas - Poljane.

Malo čez 13. uro se je danes pri turnem smučanju s Ptičjega vrha, občina Jesenice, pri padcu poškodovala turna smučarka. Gorski reševalci GRS Jesenice so jo najprej oskrbeli, nato pa transportirali v dolino in jo izročili reševalcem Nujne medicinske pomoči Jesenice.

Ptičji vrh je 1550 metrov visoka gora med Struško in Golico. Z vrha, ki meji med Slovenijo in Avstrijo, je lep razgled na Dravsko dolino, del Karavank in Julijske Alpe.

Tudi v drugi nesreči, ki se se je zgodila včeraj ob 10.30 na smučarskem tekmovanju na smučišču Stari vrh, se je poškodovala smučarka. Gorski reševalski GRS Škofja Loka so jo na kraju oskrbeli in jo prepeljali v dolino.

Komentarjev 1
  • Lynn_Smith 09:28 19.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦