Gorenjska
966 ogledov

Rešili so ga izpod drevesa

Zima, gozd, sneg, drevesa M. Ha. Fotografija je simbolična.
Včeraj, 1. februarja, se je v gozdu pri naselju Vincarje v občini Škofja Loka malo čez poldne med podiranjem dreves zgodila delovna nesreča. Eno drevo je padlo na moškega in ga huje poškodovalo.

Na pomoč so gozdarju pohiteli gorski reševalci GRS Škofja Loka, gasilci PGD Škofja Loka in reševalci Nujne medicinske pomoči Škofja Loka. Rešili so ga izpod drevesa, oskrbeli na kraju in prenesli iz gozda. V UKC Ljubljana je poškodovanca prepeljal policijski helikopter v spremstvu dežurne ekipe GRS Brnik.
Policisti o dogodku še zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Padel z višine

O še eni delovni nesrči pa danes, 2. februarja, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Ob 12.45 je na Cesti Borisa Kidriča v naselju Koroška Bela, občina Jesenice, delavec padel z višine v industrijskem obratu. Poklicni gasilci GARS Jesenice so nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči Jesenice pri oskrbi in prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila. Ponesrečenca so reševalci prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.